NAŠI ŠAHISTI NA VELIKOJ POZORNICI U SOČIJU DOSTOJANSTVENI! Teodorin veliki remi, Inđić i Ivić pobedili, Ivanišević poražen
Šahovski savez Srbije

Naš najiskusniji takmičar Ivan Ivanišević igrao je protiv Ukrajinca Areščenka prvu partiju kao crni. U središnjici je promašio plan, koji ga je odveo u završnicu koja je bolja za Areščenka. Sutra predstoji revanš gde će Ivanu biti potrebna pobeda.

Inđić je kao crni u veoma zanimljivoj partiji pokazao snagu koju poseduje. Ono što je najvažnije i strpljenje koje ga je odvelo do važne pobede protiv Salem Saleha iz UAE. Sutra će Inđiću biti potreban remi kao beli. Ne sumnjamo u našeg reprezentativca i prolaz u narednu rundu.

A šta reći za Velimira Ivića. Davno sam rekao jednom našem majstoru, kada je pitao ko je taj mali da će tek čuti za njega. Bilo je to pre 5. godina.Danas je igrao kao supervelemajstor protiv Španca Valjeho Ponsa 30. igrača na svetu. I to kako. Španac je pokušao francusku odbranu koju je Velja, razneo i odveo sebe pred vrata trećeg kola. Sutra, kao crni treba odigrati pažljivo i sigurno, dovoljan je remi.

Teodora Injac je startovala veoma hrabro protiv Katerine Lagno, kao crna. Veoma oštro, bez kalkulacija, primorala je iskusnu takmičarku da joj ponudi remi. Sutra ćemo gledati Teodoru kako vodi bele figure. Verujemo u nju i u veliko iznenađenje.

Sa prostora bivše Jugoslavije, Kadrić je izgubio protiv Jua, Brkić je dobio Krivoručka, Šarić sa Pičotom remizirao, Georgijev sa Magsudlom isto remizirao, dok je Saša Martinović naleteo na zid u vidu prvaka sveta Karlsena i doživeo poraz.

Kako se turnir zahuktava postaje sve zanimljivije, a mi sa nestrpljenjem očekujemo nastup naših u petak od 14 časova, kada će pokušati da uđu u treće kolo i obezbede sebi 10000 evra. Onu manju sumu od 6000 evra imaju u džepu. Nije sve u nagradama, već i u prestižu i da se pokaže da se može igrati sa najboljima.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading