SRBIJU OČEKUJE ŽETVA MEDALJA! Naši sportisti obaraju rekord po broju odličja u Tokiju, evo šta nam prognoziraju!
Foto: Instagram/buducnostsrbijav

 

Dugoočekivani, najveći sportski događaj uskoro počinje - do Olimpijskih igara u Tokiju ostalo je samo osam dana! Biće ovo najneobičnije Igre do sada. Zakazane za 2020. godinu, održaće se 2021, i to bez publike, a svemu je prethodilo mnogo neizvesnosti i izmena zbog pandemije koronavirusa.

Tim koji će predstavljati Srbiju u Tokiju broji 85 sportista, a već postoje i predviđanja koliko bi naši reprezentativci mogli da osvoje medalja...

Prema specijalizovanim sajtovima koji se bave ovim proračunima, naši sportisti mogli bi da se okite s 11 odličja, i to četiri zlata, četiri srebra i tri bronze! Zlatne medalje očekuju se od košarkaša 3 na 3, jedna u tenisu - Novak Đoković (čiji je nastup i dalje upitan), od odbojkašica (aktuelni svetski i dvostruki uzastopni evropski prvak i vicešampion OI) i u karateu - Jovana Preković.

SRBIJU OČEKUJE ŽETVA MEDALJA! Naši sportisti obaraju rekord po broju odličja u Tokiju, evo šta nam prognoziraju!

Foto: Instagram/buducnostsrbijav

 

Srebrne medalje mogli bi da osvoje vaterpolisti, kajak, streljaštvo i džudo, dok bronze predviđaju rvanju i dve tekvondou. Ako se ovi proračuni ispostave tačnim, ovo bi mogao da bude rekordan broj odličja za našu zemlju od osamostaljenja. U Riju su srpski sportisti osvojili osam medalja, u Londonu četiri, a u Pekingu tri.

Očekuje se da će SAD osvojiti najviše medalja (121), s velikom razlikom. Predviđa se da će Kina (78) zauzeti drugo, a Japan (70) treće mesto. Ovo bi bile sedme uzastopne Letnje igre tokom kojih bi američki tim izašao na vrh takmičenja po broju medalja.

Više od 11.000 najboljih svetskih sportista od 23. jula do 8. avgusta takmičiće se u Tokiju na najneobičnijim Olimpijskim igrama poslednjih decenija.

Rusi neutralni, tri zemlje odustale

Ruski sportisti koji su se kvalifikovali na Olimpijske igre, zbog dvogodišnje zabrane Svetske antidoping agencije zbog sistematskog dopinga, takmičiće se kao neutralni sportisti, bez himne i nacionalnih obeležja. S druge strane, Kanada, Australija i Severna Koreja povukle su se s Olimpijskih igara u Tokiju u potpunosti zbog pandemije.

Svi aduti Srbije

Timski sportovi: Vaterpolisti, košarkašice, odbojkašice i basketaši (3x3).

Atletika: Dragana Tomašević, Marija Vučenović, Armin Sinančević, Sead Kolašinac, Ivana Španović.

Plivanje: Velimir Stjepanović, Andrej Barna, Čaba Silađi, Vuk Čelić i štafeta.

Rvači: Stevan Mićić, Mate Nemeš, Zurab Datunašvili i Mihail Kadžaja.

Stonoteniseri: Marko Jetvović, Žolt Pete i Dimitrije Levajac.

Streljaštvo: Andrea Arsović, Sanja Vukašinović, Zorana Arunović, Jasmina Milovanović, Damir Mikec, Milenko Sebić i Milutin Stefanović.

Tekvondo: Tijana Bogdanović i Milica Mandić.

Veslanje: Miloš Vasić, Martin Mačković i Jovana Arsić.

Kajak: Strahinja Stefanović i Milica Starović.

Karate: Jovana Preković.

Boks: Nina Radovanović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading