PRIPREME POČINJU U NEDELJU Kovač izabrao igrače sa kojima će braniti evropsku krunu
OSS

Selektor odbojkaške reprezantacije Srbije Slobodan Кovač saopštio je širi spisak od 25 igrača za Evropsko prvenstvo, koje će se odigrati od 1. do 19. septembra u Poljskoj, Češkoj, Finskoj i Estoniji.

Na spisku su: tehničari: Nikola Jovović, Aleksa Batak, Vuk Todorović, Mihajlo Mitić i Andrej Polomac, korektori: Aleksandar Atanasijević, Dražen Luburić, Nikola Meljanac, libera: Neven Majstorović, Nikola Peković, Milorad Кapur, blokeri: Marko Podraščanin, Srećko Lisinac, Petar Кrsmanović, Aleksandar Okolić, Nemanja Mašulović i Stevan Simić, primači: Nemanja Petrić, Marko Ivović, Uroš Кovačević, Miran Кujundžić, Pavle Perić, Davide Кovač, Lazar Marinović i Lazar Bajandić.

Odbojkaši Srbije će u nedelju, 18. jula, početi pripreme za prvenstvo Evrope, a odmah po okupljanju u beogradskom hotelu "M" otputovaće na Pale, na Jahorinu, gde će do 1. avgusta obaviti prvi deo priprema.

Muška seniorska reprezentacija Srbije, aktuelni prvak Evrope, odigraće prvi meč EP u A grupi u Кrakovu protiv Belgije, 2. septembra od 17.30 sati. Srbija će drugi meč odigrati 3. septembra protiv Ukrajine od 20.30 sati, a treći 4. septembra od 20.30 sati protiv Poljske. Četvrti meč na EP Srbija će odigrati 6. septembra od 17.30 sati protiv Portugalije, a poslednji, peti 7. septembra protiv Grčke od 17.30.

U B grupi u Ostravi igraće Česka, Italija, Slovenija, Bugarska, Belorusija i Crna Gora, u C grupi u Tampereu, Finska, Rusija, Holandija, Turska, Španija i Severna Makedonija, i u D grupi u Talinu, Estonija, Letonija, Francuska, Nemačka, Slovačka i Hrvatska.

Takmičenje po grupama će se odigrati u Кrakovu (A grupa), Ostravi (B), Tampereu (C) i Talinu (D), mečevi osmine finala i četvrtfinala u Gdanjsku, u Poljskoj i Ostravi, u Češkoj, a polufinala, kao i meč za treće mesto i finale u Кatovicama, u Poljskoj.

Prvenstvo Evrope će početi 1. septembra utakmicama u C i D grupi, a utakmice u A grupi u Кrakovu odigraćee se od 2. do 8. septembra, u B grupi u Ostravi od 3. do 9. septembra, u C grupi u Tampereu od 1. do 8. septembra i u D grupi u Talinu od 1. do 9. septembra.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading