INDIJAC POKORIO SRBIJU! Nihal Sarin nakon "duple krune" za "Alo!" poručuje: Vratiću se i naredne godine!
Alo/Dejan Briza

 

Mladi Nihal u centru pažnje šahovske javnosti.

Prvi u istoriji Srbija open u šahu svečano je zatvoren ovog četvrtka u hotelu "Metropol Palas", a titulu najboljeg osvojio je Nihal Sarin (16) - svetska senzacija iz Indije.

Momak kome predviđaju karijere Magnusa Karlsena, Bobija Fišera i Garija Kasparova, bio je presrećan nakon što je uspeo da "izađe iz senke" favorizovanih Vladimira Fedosejeva, Jurija Kubuzova i Igora Kovalenka i zasedne na tron.

INDIJAC POKORIO SRBIJU! Nihal Sarin nakon

Profimedia

Titula velemajstora sa 13 godina

- Prezadovoljan sam svojim nastupom na Srbija openu. Konkurencija je bila zaista jaka, ali sam uspeo da ostanem pribran u odlučujućim momentima što me je na kraju dovelo do titule - rekao je Sarin za "Alo!", momak koji je sa 13 godina već imao velemajstorsku titulu.

Mladi Indijac uspeo je da posle titule na Srebrnom jezeru, dođe do "duple krune" u Srbiji u svega 15 dana što je poseban podvig. Izgleda da je za njega naša zemlja postala talična.

- Može se reći da je Srbija talična za mene - kaže nam simpatični Nihal uz osmeh i dodaje:

- Nisam očekivao da ću za kratko vreme osvojiti dva trofeja u vašoj zemlji, to me posebno raduje. Proveo sam se zaista sjajno ovde. Ljudi su divni, Srbija je lepa zemlja. Nisam uspeo mnogo da vidim od turističkih atrakcija, ali ono što jesam je na mene ostavilo baš lep utisak. Sve pohvale i za organizaciju turnira, sve je bilo sjajno - ističe Indijac.

INDIJAC POKORIO SRBIJU! Nihal Sarin nakon

Profimedia

Šah od ranog detinjstva

Što se tiče Srbija opena, siguran je da će i naredne godine doći da brani titulu, kao pravi šampion. Ipak, pre toga sledi dosta novih poduhvata, a pre svih Svetski kup u Sočiju koji startuje 11. jula.

- Vratiću se naredne godine da branim titulu, siguran sam u to. Okrećem se obavezama koje me čekaju do kraja godine, pre svega na redu je Svetski kup u Rusiji gde me već u prvom kolu čeka dosta težak protivnik Artur Segvanji. Nadam se što boljem plasmanu, a naredne godine da se ponovo vidimo u Beogradu - zaključio je Sarin.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading