NIHAL SARIN U METROPOLU PIŠE ISTORIJU Inđić samo remizirao protiv Nenezića, Fedosejev trijumfom osvaja Srbija open
M. Stanković

Sreda je prošla izuzetno borbeno, nadahnuto i ono što je najvažnije videli smo prelepe partije, od prvog do poslednjeg stola. Takva je Master grupa.

Važniji rezultati 8. kola: Nihal - Kovalenko 1:0, Baso - Fedoseev 0:1, Varmerdam - Hovhanisjan 0,5:0,5, Petrosjan - Aleksandrov 0,5:0,5, Nenezić - Inđić 0,5:0,5, Bernadskij - Maknev 1:0, Ševčenko - Nikitenko 0,5:0,5, Safarli - Pranav 0,5:0,5, Aditja - Postnji 1:0.

U derbiju dana Sarin Nihal je još jednom demonstrirao svoju igru. Igra na minimalnu prednost, bez previše rizika, ali korak po korak osvaja prostor protivnika i sebi stvara bolju šansu.

U takvoj igri Kovalenko se nije snašao. Ulaskom u obostrani cajtnot, Kovalenko pravi ključnu grešku u 36. potezu i priča se završava. Sa kvalitetom više, Nihal je demonstrirao svoju preciznu igru.

NIHAL SARIN U METROPOLU PIŠE ISTORIJU Inđić samo remizirao protiv Nenezića, Fedosejev trijumfom osvaja Srbija open

M. Stanković

 

Fedosejev je u meču protiv Italijana Basa, kao crni, od starta imao minimalnu prednost koju je čuvao do cajtnota. Tada Italijan još par puta greši i sebe odvodi u siguran poraz. Ovom pobedom Fedosejev je zakazao derbi protiv Nihala, ali će imati i prednost belih figura.

U srpskom derbiju Inđić je konstatno pretio. Na kraju ponavljanjem poteza, sa pešakom više, Inđić će svakako biti nezadovoljniji remijem.

Na tabeli nakon 8. kola vodi Sarin Nihal sa 7 poena, ispred Vladimira Fedosejeva, Vitalija Bernadskija i Mitala Aditia sa po 6,5.

Sledi velika grupa od 17 igrača sa po 6 bodova u kojoj su naši Inđić i Nenezić.

Pored najzanimljivijeg susreta koji je zakazan za četvrak između Fedosejeva i Nihala, Aditia igra protiv Bernadskija.

Inđić kao beli ima šansu za visok plasman pod uslovom da dobije nezgodnog Azerbejdžanca Sadikova, a Nenezić kao crni igra protiv Indijca Erigajšija.

U četvrak 9. kolo počinje od 10 časova, kada ćemo da vidimo ko će prvi podići pobednički pehar na Srbija openu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading