INDIJAC NIHAL PRETI DA OSVOJI SRBIJA OPEN Inđić dva remija, Nenezić se pridružio vodećima, a Ivić posustaje
M. Stanković

Velika borba se nastavlja. U utorak je odigrano duplo kolo. Ovde je na delo dolazila i izdržljivost, jer je trebalo odigrati u toku dana i preko devet sati.

Kovalenko je sa dva trijumfa, sustigao vodeće i pridružio se mladom Indijcu Nihalu.

Važniji rezultati 6. kola: Petrosjan - Sanal 0,5:0,5, Ševčenko - Inđić 0,5:0,5, Kurkulos - Fedosees 0:1, Kovalenko - Bjere 1:0, Ter-Sahakjan - Aleksandrov 0,5:0,5, Erenberg - Hovhanisjan 0:1, Nihal - Iskandarov 1:0, Bernadskij - Sadikov 0,5:0,5, Dirmajer - Safarli 0:1, Barat - Postnji 0,5:0,5.

Važniji rezultati 7. kola: Fedoseev - Sfarli 0,5:0,5, Erigaisi - Kovalenko 0:1, Hovhanisjan - Ševčenko 0,5:0,5, Maknev - Petrosjan 0,5:0,5, Sanal - Nihal 0:1, Inđić - Baso 0,5:0,5, Agibileg - Bernadskij 0:1.

INDIJAC NIHAL PRETI DA OSVOJI SRBIJA OPEN Inđić dva remija, Nenezić se pridružio vodećima, a Ivić posustaje

M. Stanković

 

Kako se bliže kraju, velemajstori ne rizikuju previše i zadovoljavaju se remijima. To ne znači da nema borbe. Vode se velike borbe pune neizvesnosti i izjednačene igre. Odlučuju nijanse.

U 7. kolu "Bengalski tigar" Nihal Sarin odigrao je protiv Turčina Vahapa franckusku odbranu i od starta krenuo da dominira. Na kraju, nezadrživo je krenuo u odlučujući napad na belog kralja, pa je Vahapu jedino preostalo da pruži ruku Nihalu.

Nakon 7. kola Igor Kovalenko i Nihal Sarin su usamljeni na vrhu sa 6 poena, a onda ih prati čak 15 igrača sa 5,5, gde su naši Inđić i Nenezić.

Sledeći naši najbolje plasirani igrači su u grupi sa osvojena 4,5 boda.

Ono što svakako nismo želeli jeste da se susretnu baš naša dva igrača. Nenezić igra protiv Inđića.

Preostala su još dva kola. Videćemo već šta nam donosi 8. kolo.

Na prvom stolu videćemo sudar vodećih Nihala i Kovalenka. Ukoliko neko od njih pobedi, na dobrom je putu i da tamo ostane.

Ulog je, da ponovimo, veliki - 5.000 evra prva nagrada.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading