VELIKE BORBE U METROPOLU NE PRESTAJU Inđić u srpskom derbiju pobedio, Ivić drži korak za vodećima
M. Stanković

Kako koje kolo odmiče, raste napetost i ne možemo ni naslutiti kako će biti u 9. kolu.

Od prve do poslednje table igraju se isrpljujući mečevi koji obiluju prevratima, iznenađenjima, pa nikome nije lako, ni igračima, ni sudijama koji prate njihove duele.

Važniji rezultati četvrtog kola: Ševčenko - Fedoseev 1:0, Asadli - Kovalenko 0,5:0,5, Petrosjan - Baso 1:0, Bogosavljević - Inđić 0:1, Kuzubov - Ozenir 0,5:0,5, Ter-Sahajan - Leniart 1:0, Kurkulos-Arditis Pičot 1:0, Nihal - Garibjan 1:0, Bernadskij - - Arnaudov 1:0, Nikitenko - Safarli 0,5:0,5, Ivić - Muradli 1:0...

U ukrajinsko-ruskom susretu  Ševčenko je pobedio prvog favorita turnira Fedosejeva.

Asadli Vugar je remizirao protiv Kovalenka, posle obostranih šansi. Ipak Asadli treba biti zadovoljniji.

Petrosjan je u maratonskoj partiji od sedamdesetak poteza pobedio neugodnog Italijana Basa.

U derbiju Bogosavljevića i Inđića viđen je pravi velemajstorski okršaj. Inđić, iako crni, od starta je nametnuo svoju igru. Bogosavljević je više vremena trošio, što mu se u cajtnotu osvetilo, pa je u jako teškoj situaciji izgrešio i uz dobru igru Inđića izgubio.

Treba napomenuti i trijumf Velimira Ivića protiv Muradlija, te drži korak za vodećima.

Nihal Sarin šampion, Srebrnog jezera, omaleni Indijac, nervozno se šetkao pred kraj meča, kao bengalski tiger zarobljen u kavezu. U završinici koja je trajala skoro sto poteza, dama je nadigrala topa. Tako je Nihal isto kao i naš Ivić pola boda od vodeće grupe.

VELIKE BORBE U METROPOLU NE PRESTAJU Inđić u srpskom derbiju pobedio, Ivić drži korak za vodećima

M. Stanković

 

Poredak: Od 1. do 3. mesta: Petrosjan, Ševčenko, Inđić po 4 poena, od 4. do 13. mesta: KovalenkoOzenir, Pranav, Asadli, Karačonji, Ter-Sahajan, Erigaisi, Aleksandrov, Sadhvani, Ivić po 3,5 poena...

U 5. kolu Inđić kao beli igra protiv Petrosjana, a Kovalenko protiv Ševčenka.

Treba napomenuti i veliku borbu koju su, na 116. stolu igrale Gabrijela Antova i Maša Maksimović. Posle velike borbe ove dve dame od pet sati pobedila je Bugarka Antova.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading