SRBIJA OPEN BLISTA ZLATNIM SJAJEM Šahisti zapljusnuli centar grada, nije ostalo neprimećeno
M. Stanković

Veliki šahovski spektakl "Srbija open" počeo je u petak, kada je svečanim otvaranjem proglašen početak najvećeg turnira u Evropi.

Šahisti su sa velikim nestrpljenjem očekivali početak prvog kola. Najveći favoriti za osvajanje 5000 evra kao glavne nagrade su Fedosejev iz Rusije, Kuzubov iz Ukrajine i Kovalenko iz Letonije.

Od naših igrača Inđić je deveti, a Ivanišević jedanaesti nosilac.

U subotu je igrano duplo kolo, 2. i 3. U fantastičnim uslovima u hotelu "Metropol", šahisti pružaju fenomenalne partije i uz atomosferu koja ih je ponela, vode se bespoštedne borbe.

Najvažniji rezultati 3. kolaFedoseev Kaspi 1:0, Budisavljević - Kuzubov 0,5:0,5, Kovalenko - Erenberg 1:0, Start - Ter-Sahakjan 0,5:0,5, Sadikov - Petrosjan 0:1, Arnaudov - Nihal 0,5:0,5, Inđić - Gavrilesku 1:0, Gokerkan - Ševčenko 0:1, Garibjan - Ivić 0,5:0,5, Kilgus - Asadli 0:1, Erigaisi - Bošković 0,5:0,5, Ahmadžada - Perunović 0,5:0,5, Sanal - Stukan 0,5:0,5, Pranav - Sadhvani 0,5:0,5, Baso - Barat 1:0, Baglan - Bjere 0,5:0,5, Aleksandrov - Karačonji 0,5:0,5, Ozenir - Varmerdam 1:0, Bogosavljević - Jordanov 1:0.

SRBIJA OPEN BLISTA ZLATNIM SJAJEM Šahisti zapljusnuli centar grada, nije ostalo neprimećeno

M. Stanković

 

Glavni favorit turnira Fedosejev je strpljivom igrom protiv Kaspija iz Izraela pokazao silu.

Na drugom stolu naš mladi Budisavljević iako sa pešakom manje u završnici, uspeo je da odoli Kuzubovom i otkine mu pola poena.

Igor Kovalenko, treći favorit, je pobedio drugog Izraelca Erenberga.

Treba izdvojiti i pobedu našeg Inđića, koji je nadigrao mladu nadu Rumunije Gavrileskua i Bogosavljevića koji je pobedio Jordanova.

Ivić je remizirao crnim figurama protiv Jermenca Garibjana, baš kao i Perunović protiv Ahmadžada.

Najveće iznenađenje na Srebrnom jezeru, Draško Bošković, i ovde je igrao silovito jer je sa 2,5 poena u vrhu.

Poredak posle 3. kola: Od 1. do 9. mesta: Asadli, Kovalenko, Ozenir, Fedoseev, Petrosjan, Ševčenko, Inđić, Baso, Bogosavljević svi po 3 poena...

Treba napomenuti da sledi čak 38 igrača sa 2,5 poena, gde su i naši Ivić, Perunović i Budisavljević.

SRBIJA OPEN BLISTA ZLATNIM SJAJEM Šahisti zapljusnuli centar grada, nije ostalo neprimećeno

M. Stanković

 

Već u nedelju treba očekivati još vreliju atmosferu u sali, pa ni upaljene klime neće moći da spreče zagrevanje.

Videćemo i srpski derbi. Sastaju se Bogosavljević i Inđić. Ševčenko ide na Fedosejeva, a Asadli na Kovalenka. Ne treba zaboraviti ni sjajne indijske igrače koji su na Srebrnom jezeru napravili potop.

Četvrto kolo startuje u nedelju od 17 časova.

Ono što krasi ovaj turnir je sjajna organizacija, veliki broj ljudi je uključen u ovaj projekat, jer treba ispratiti armiju šahista i šahovske pratioce, koji su došli da odigraju najveći turnir Evrope.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading