TEODOROVIĆ NA KLUPI RADNIČKOG - Kragujevčani žele u vrh srpskog rukometa
SPD Radnički

Posle dvadesetak godina rada u Norveškoj, jednu godinu u Metaloplastici iz Šapca i dve sezone u Železničaru iz Niša, Đorđe Teodorović (49) preuzeo je kormilo Rukometnog kluba Radnički iz Kragujevca, koji je u debitantskoj sezoni zauzeo sedmo mesto u Arkus ligi i učestvovao na fajnal-for turniru Kupa Srbije.

Posle odlaska trenera Miloša Sretenovića, Kragujevčani su reagovali brzo i potpisali jednogodišnji ugovor sa trenerom, koji je igračku karijeru započeo u svom Šapcu, a bio je član i austrijskog Veslauera i norveškog Bekelagetsa.

- U pregovorima sa ostalim klubovima, Radnički je delovao daleko najtrezvenije i ono što sam čuo od rukovodstva mi izgleda primamljivo i daje mi ozbiljnu motivaciju za rad u klubu koji je organizovan na tako visokom nivou. U živom sećanju su mi utakmice koje smo igrali, smatram da imamo izuzetno kvalitenu ekipu, a i jedna od presudnih činjenica je da je Kragujevac grad sporta i zajednnička želja je da rukomet podignemo na najviši mogući nivo i postanemo prepoznatljiv brend u porodici klubova SPD Radnički – kaže Teodorović.

Inače, Teodorović je i selektor juniorske reprezentacije Srbije i gaji moderan stil igre. Kaže da u Radničkom ima zanimljivih, mladih igrača koji mu daju dodatni motiv za kvalitetan rad i njihovo dalje usavršavanje i napredak.

- Nalazimo se u paklenoj grupi Arkus lige, iz koje samo četiri tima idu u plej-of, što je i naš cilj, tako da od početka moramo da nametnemo pobedničku ambiciju i atmosferu - ističe Teodorović.

Naravno, neće sve zavisiti samo od igara Radničkom, ali Teodorović najavljuje da njegovom timu neće manjkati ambicije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading