TEODOROVIĆ NA KLUPI RADNIČKOG - Kragujevčani žele u vrh srpskog rukometa
SPD Radnički

Posle dvadesetak godina rada u Norveškoj, jednu godinu u Metaloplastici iz Šapca i dve sezone u Železničaru iz Niša, Đorđe Teodorović (49) preuzeo je kormilo Rukometnog kluba Radnički iz Kragujevca, koji je u debitantskoj sezoni zauzeo sedmo mesto u Arkus ligi i učestvovao na fajnal-for turniru Kupa Srbije.

Posle odlaska trenera Miloša Sretenovića, Kragujevčani su reagovali brzo i potpisali jednogodišnji ugovor sa trenerom, koji je igračku karijeru započeo u svom Šapcu, a bio je član i austrijskog Veslauera i norveškog Bekelagetsa.

- U pregovorima sa ostalim klubovima, Radnički je delovao daleko najtrezvenije i ono što sam čuo od rukovodstva mi izgleda primamljivo i daje mi ozbiljnu motivaciju za rad u klubu koji je organizovan na tako visokom nivou. U živom sećanju su mi utakmice koje smo igrali, smatram da imamo izuzetno kvalitenu ekipu, a i jedna od presudnih činjenica je da je Kragujevac grad sporta i zajednnička želja je da rukomet podignemo na najviši mogući nivo i postanemo prepoznatljiv brend u porodici klubova SPD Radnički – kaže Teodorović.

Inače, Teodorović je i selektor juniorske reprezentacije Srbije i gaji moderan stil igre. Kaže da u Radničkom ima zanimljivih, mladih igrača koji mu daju dodatni motiv za kvalitetan rad i njihovo dalje usavršavanje i napredak.

- Nalazimo se u paklenoj grupi Arkus lige, iz koje samo četiri tima idu u plej-of, što je i naš cilj, tako da od početka moramo da nametnemo pobedničku ambiciju i atmosferu - ističe Teodorović.

Naravno, neće sve zavisiti samo od igara Radničkom, ali Teodorović najavljuje da njegovom timu neće manjkati ambicije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading