ŠAMPIONSKI! Žika u Rusiji osvaja evropska zlata!
Foto: Alo.rs

Markovič koji se od nedavno bavi ovom sportom, tačnije od pre tri godine, pokazao je da je za uspeh dovoljna samo jaka volja i dobar trenig. On je samostano tokom juna, kada se održavao evropski šampionat u Bench press u kategoriji do 90 kg, podigao tegove težine 120 kilograma i osvojio zlatnu medalju. Usledilo je zatim i ekipno takmićenje u kome je Žika podigao 135 kilograma i svom timu doneo još jednu zlatnu medalju. Ovaj skromni Leskovčanin takmičenjem u Soćiju za Srbiju, za svoj tim osvojio je dve zlatne medalje i tako dokazao da smo najbolji u sportu, bez obzira na godine.

ŠAMPIONSKI! Žika u Rusiji osvaja evropska zlata!

Foto: Alo.rs

 

 

Kako saznajemo, Žika je ceo svoj vek proveo u sportu, trenijrao je džudo, bio je i juniorski prvak u plemenitoj veštini zvani boks…. Od pre tri godine kada se orjentiso na dizanje tegova u svojoj kategoriji, postao je neprikosnoven  u Srbiji, gde je na svakom takmičenju osvajao zlato.

Marković je kratko za Alo! rekao da je tajna njegovog uspeha u volji.

          - Sve je jednostavno, ukoliko čovek nešto dovoljno jako želi to može da ostvari. Za uspeh je potrebna prvo volja, redovan trenig i trud, sve posle dodje na svoje mesto. Sportom ču nastaviti i dalje da se bavim, a možda i pored evropske osvojim i još neku medalju. Bitno je da imam volje i želje i uz strućnu pomoć Milana Vasiliva i Zorana Ećima samo nebo je granica – kratko je rekao Marković.

ŠAMPIONSKI! Žika u Rusiji osvaja evropska zlata!

Foto: Alo.rs

 

 

I povređen osvajao medalje

Marković se odazvao na poziv Rusije u aprilu ove gedine iako je bio povređen. Povreda ga nije omela da se na takmičenju u Moskvi okiti zlatnom medaljom. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading