VELIKA POBEDA! Svetski mediji o “Trijumfu Beogradskog maratona”!
Zoran Mesarović – Beogradski maraton

Autor u uvodu teksta navodi “Trijumf Beogradskog maratona nad nedaćama - samom činjenicom da je uopšte održan ove godine”.

U nastavku se u pozitivnom tonu izveštava o tome da je u Beogradu održan 34. Beogradski maraton uz posebne uslove, odnosno uz primenu COVID restrikcija, za ograničen broj od 5000 učesnika - od toga 1000 u maratonu i 4000 u polumaratonu, uz mali broj stranih učesnika.

Zoran Mesarović – Beogradski maraton

 

 


Organizovani su etapni startovi, sa 300-500 učesnika - umesto jednog grupnog starta, uz primenu distance 1-1,5m između trkača.

U tekstu se dalje navodi da su organizatori odustali od organizacije mnogih tradicionalnih delova i aktivnosti u sklopu ovog događaja, kao što su Dečiji maraton i Trka zadovoljstva - kako bi ispunili uslove za održavanje maratona u ovim uslovima.

Jedan od vrlo važnih zaključaka je da su “obični ljudi održavanje Beogradskog maratona videli kao jaku poruku da se život vratio u normalnu ili da je u najmanju ruku dao nadu u tako nešto”.

Mnogobrojne značajne svetske medijske agencije i ugledni trkački portal, od Kine do SAD, u toku prošle nedelje, izveštavali su o načinu na koji je 34. Beogradski maraton organizovan, na odgovoran i bezbedan način, u uslovima COVID19 pandemije.

Zoran Mesarović – Beogradski maraton

 

 


Neki od najvećih svetskih maratona koji će biti održani u narednom periodu, kao i Svetski institut za trkačku medicinu, zatražili su od Beogradskog maratona detaljnije izveštaje i protokole o načinu organizacije 34. Beogradskog maratona - kako bi ih primenili u sopstvenoj organizaciji.

Komentari (0)

Loading