U Leskovcu trči i staro i mlado
Toma Stevanović

Tradicionalne "Vidovdanske trke" u organizaciji Gradskog atletskog kluba „Gak-Leskovac“ i ove godine održavju se 17-ti put u Leskovcu na Vidovadan 28.juna...

Trke se održavaju nakon godinu dana pauze, zbog pandemije korona virusom, i ove godine okupljaju brojne juniore i mlađe seniore atletičare iz Jablaničkog upravnog okruga,kao i drugih okruga Srbije i susedne Bugarske. Trke se tradicionalno održavaju na leskovačkom Bulevaru oslobođenja pod pokroviteljstvom Sportskog saveza Leskovca i regiona kao i Atletskog saveza Srbije, uz pomoć lokalne samouprave i brojnih sponzora.

Gradski atletski klub "Gak-Leskovac" osnovan je pre dvadesetak godina,i u svojim redovima do danas imao je veliki broj državnih reprezentativaca ali nosioca medalja u brzom hodanju, i trkama na stazama od 1500 i 3000 metara. Trenutno klub broji 72 registrovana aktivna takmičara od 8 do 28 godina. Кlub sa velikim uspehom u poslednju deceniju njegovog postojanja predvodi trenerski i upravljački tim na čelu sa predsednicom Marinom Arsić.

U Leskovcu trči i staro i mlado

Toma Stevanović

 

Zahvaljujući entuzijazmu predsednice Marine Arsić i Gorana Filipovića direktora Osnovne škole "Petar Tasić" u Leskovcu nedavno je održana „Atletska školica“ za početnike koji svoje prve korake pružaju na atletskoj stazi.Sve to je urađeno zahvaljujući i stručnoj pomoći našeg atletskog veterana i srpske legende "kraljice sportova" Daneta Кorice koji je značajno pomogao Leskovčanima u afirmaciji i stručnom oblikovanju rada trenerskog tima ovog po svemu najuspešnijeg sportskog kolektiva sa područja grada Leskovca. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading