ZNAM DA ĆEŠ NAS JOŠ MNOGO PUTA OBRADOVATI! Ministar Udovičić čestitao Saški Sokolov na osvojenom zlatu u Poljskoj!
MOS

Srpkinja stigla do najsjajnijeg odličja na Evropskom prvenstvu.

Na Evropskom prvenstvu u Poljskoj naši paraolimpijci ne da su zasijali, nego su to učinili - na svetski način. Nakon paraatletičara Željka Dimitrijevića i Aleksandra Radišića, neverovatan uspeh ostvarila je i mlada Saška Sokolov!

- Himna Srbije i danas odzvanja Evropom! Bravo Saška! Siguran sam da ćeš nas još mnogo puta obradovati - poručio je Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, koji joj je među prvima čestitao.

ZNAM DA ĆEŠ NAS JOŠ MNOGO PUTA OBRADOVATI! Ministar Udovičić čestitao Saški Sokolov na osvojenom zlatu u Poljskoj!

Marko Metlas

 

Mlada Saška osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu paraatletičara u Poljskoj, u kategoriji trka na 200 metara.

Ko je Saška Sokolov?

Saška potiče iz Pirota i kao ćerka fudbalskog trenera Saše Sokolova najpre je počela da trenira fudbal. Ubrzo je prešla na rukomet jer u njenom rodnom gradu nije postojao ženski fudbalski klub. Zbog svog invaliditeta koristila se uglavnom samo levom rukom ali je to nije sprečilo da bude jedna od najboljih igračica i strelaca ŽRK Pirota.

Pre tri godine doselila se u prestonicu kada je upisala Fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju. Paraolimpijski komitet prepoznao je njen talenat i ubrzo je pored rukometa počela da trenira i bacanje koplja. Usledila su i prva takmičenja a posvećenost mlade Piroćanke donela joj je titulu evropskog juniorskog prvaka već nakon tri meseca.

Sokolova se posle ovog sjajnog rezultata posvetila bacanju koplja i za samo godinu dana poboljšala svoju tehniku, postavila lični rekord (34,80 m) i kvalifikovala se za Paraolimpijske igre u Rio de Ženeiru. U jakoj konkurenciji, kao jedna od najmlađih takmičarki, zauzela je šesto mesto hicem od 33,26 metara.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading