"RASISTIČKI INCIDENT" Sanja Đurđević pogrešila, OSS se izvinjavao, a Tajlanđanke nisu ništa zamerile
OSS

Reprezentacija Srbije je u utorak u okviru petog kola Lige nacija za odbojkašice u Riminiju savladala Tajland, a meč je obeležila i jedna situacija koja je privukla veliku pažnju društvenih mreža. Srpski libero Sanja Đurđević napravila je gestikulaciju povodom koje je reagovao i Odbojkaški savez Srbije.

Srbija je slavila 3:0 i došla do treće pobede u Ligi nacija. Đurđević je posle jednog osvojenog poena iskosila oči, što je gest koji se smatra uvredljivim za osobe iz istočne Azije.

- Žao nam je zbog događaja koji su obeležili meč. Iskreno se izvinjavamo reprezentaciji Tajlanda, narodu te zemlje i svima koji su pogođeni ovim. Međutim, molimo vas da ne dajete preveliko značenje ovom incidentu. Sanja je svesna svoje greške i smesta se izvinila čitavoj ekipi Tajlanda. Ona je samo želela svojim saigračicama da pokaže da treba da u fazi odbrane budu kao Tajlanđanke. Nije imala na umu nikakvo nepoštovanje. Naravno, čitav incident se odvio prilično nesrećno. Sve je završeno kao jednostavni nesporazum u prijateljskoj atmosferi među igračicama dve reprezentacije“, objavio je Odbojkaški savez Srbije na društvenim mrežama uz prateći snimak.

Na snimku se vidi kako Sanja Đurđević u prijateljskim odnosima komunicira sa odbojkašicama iz Tajlanda.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading