ŽENSKA ŠAHOVSKA LIGA CENTRALNE SRBIJE  Prevagu napravila Katarina Ostojić i odvela Topolu u Prvu ligu
ŠSS

Za vikend se igrala i ženska liga Centralne Srbije. Takmičenje se održalo u Paraćinu gde je učestvovalo pet ekipa, koje su se borile za ulazak u Prvu žensku ligu Srbije.

Nastupile su ekipe Ekonomista iz Niša, Rudar iz Kostolca, Topličanin iz Prokuplja, Karađorđe iz Topole i domaćini OŠK Paraćin. Bilo je veoma napeto uzbudljivo, jer su ekipe igrale na četiri table, a ekipe OŠK Paraćin i Karađorđe iz Topole za ovu predstavu dovele su dve odlične igračice i bili apsolutni favoriti.

Za OŠK Paraćin pored domaćih igračica, nastupila je Bugarka Gergana Pejčeva, dok je za Karađorđe nastupila Ruskinja Aleksandra Malcevskaja, inače sa titulom ženskog velemajstora. Nakon apsolutne dominacije ove dve ekipe odigrale su odlučujući meč baš u petom kolu.

OŠK Paraćinu je odgovaralo i nerešeno zbog većeg broja ukupnih bodova, jer su imali isti broj meč poena. Sudar dve strankinje je završen nerešeno, a prevagu je napravila Katarina Ostojić, koja je nadigrala na drugom stolu Milenu Vujičić i odvela Topolu u Prvu ligu. U senci ove dve ekipe, treća je bila ekipa Topličanin iz Prokuplja, koja je imala isti broj meč poena, ali su sakupili više ukupnih bodova.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading