ČAK 600 OSNOVACA NA POJEDINAČNOM REPUBLIČKOM TAKMIČENJU Šahovski savez Srbije položio zalog za budućnost
M. Stanković

Iako su šahovski radnici imali velikih problema da održe školska takmičenja u šahu, jer su praćeni raznim teškoćama, ipak su uspeli. 

Prevladala je velika sinergija šahovskih radnika, bili su jedinstveni u tome da se školska takmičenja ni po koju cenu ne odlože!

Donošenjem odluke od strane Ministarstva prosvete da se nastavi sa održavanjem školskih takmičenja, Šahovski savez Srbije dao je zeleno svetlo šahovskim radnicima da će imati punu podršku.

Na brzinu je napravljena strategija i počela je borba, ne samo sa koronom, već i gustim rasporedom i nekim školama koje, nažalost, nisu imale sluha i prepoznale značaj.

Ipak, većina škola je shvatila koliki je značaj šaha i snažno podržala pre svega decu iz svojih škola koja vole šah.

Uz pomoć brojnih volontera, došlo se do državnog takmičenja i Beograda, koji je bio domaćin ovog važnog događaja. Takmičenje se održalo u četiri novobeogradske škole: OŠ "Duško Radović", OŠ "Milan Rakić", OŠ "Dragan Lukić" i OŠ "Jovan Sterija Popović".

U zaista prijatnim ambijentima, uz nadzor stručnih ljudi, okupila se šahovska Srbija, od Subotice do Pirota, svi su sjedinjeni širili šahovsku energiju.

Ono što ostavlja snažnu poruku na propratno osoblje i ostale koje je ugostilo šahovsku budućnost, jeste da ova deca nisu samo šahovska budućnost, već budućnost koja će, kada odrastu, voditi ovu zemlju i biti njeni ambasadori u raznim oblastima.

Nijedna mrlja, nijedna zamerka, već samo aplauzi i divljenje na ono što je šahovska armija uradila. Poslužilo je i lepo vreme, jer roditelji, nažalost, nisu mogli da uđu u škole, upravo zbog pomenutih mera.

Dobili smo i šesnaest novih šampiona, osam dečaka i osam devojčica.

Oni su zaslužili da budu pomenuti: Lea Kokai (Apatin), Miloš Pasula (Novi Sad), Irina Rajlić (Beograd), Filip Ostojić (Novi Sad), Vera Vujović (Beograd), Novak Dumbelović (Beograd), Ana Bagaš (Beograd), Mihajlo Janičić (Beograd), Tamara Janković (Beograd), Andrej Ljepić (Novi Sad), Andrea Stanković (Beograd), Ognjen Ćuzović (Novi Sad), Sofija Stojanović (Vranje), Filip Zdravković (Niš), Anja Jovanović (Novi Sad) i Vuk Damjanović (Beograd).

Okupiti 600 dece na najzahtevnijem školskom takmičenju svih školskih takmičenja mogu samo šahisti.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading