„TRI I“ LAKO DO TREĆEG KOLA Ivanišević, Inđić i Ivić pobedili, Nenezić razigrava, Perunović poražen
Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

Završeno je i 2. kolo kvalifikacija ECU za Svetski kup za 2021. Posle velikih borbi imamo sigurnih 53 učesnika, čekamo još 19, koji će se naći među 72 najboljih šahista.

Ono što je najvažnije među njima se nalaze tri predstavnika iz Srbije, popularni „TRI I“ - Inđić, Ivanišević i najmlađi Ivić.

Inđić nije želeo da kalkuliše i da u nekim mirnim završnicama remijem obezbedi prolaz. Krenuo je silovito, za mnoge i previše rizično sa već njegovom ne tako retkom žrtvom pešaka na g4. Iako je Italijan imao prednost, bar proračunom računara, tako se nije činilo Inđiću, koji je napadao. U tim napadima istakao je maštovitost, pronicljivost i odlučnost. U takvim okolnostima Brunela nije imao čemu da se nada. Poraz je bio neminovan.

Ivanišević je od početka nametnuo svoju igru. Lako je gradio igru, uvećavao prednost i praktično, fudbalskim rečnikom, uneo protivnika u gol.

Ivić, naš namlađi preostali takmičar, pokazuje da je pred njim sjajna budućnost. Odavno je pokazao da je budućnost našeg šaha, sada to praktično i demonstrira protiv najjačih. Veoma sigurnom igrom nadigrao je takođe mladog Nemca Svanea. Nijednog momenta pobeda nije dolazila u pitanje.

Marko Nenezić je jako brzo ušao u remi završnicu sa Čeparinovim. Kao da su obojica bila zadovoljna remijem sa ulaskom u nove dve partije sa ubrzanim završetkom.

Miloš Perunović je, nažalost, završio učešće. Nasuprot njega, mora se priznati, bio je jači takmičar, u naponu snage. Aleksander Predke nije dao šansu Perunoviću. Od starta je prvo izjednačio, a onda preuzevši inicijativu, nije je ispuštao do kraja.

Rezultati naših šahista: Miloš Perunović (SRB, 2567) - Aleksander Predke (RUS, 2690) 0-1, Marko Nenezić (SRB, 2532) - Ivan Čeparinov (BUL, 2667) 0,5-0,5, Aleksandar Inđić (SRB, 2607) - Sabino Brunelo (ITA, 2519) 1-0, Velimir Ivić (SRB, 2581) - Frederik Svane (GER, 2438) 1-0, Ivan Ivanišević (SRB, 2606) - Martin Petrov (BUL, 25249 1-0.

Treba istaći da se u ovom času igra još 19. partija po ubrzanom završetku nakon čega ćemo znati hoćemo li među 72 šahista videti i Nenezića.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading