34. Beogradski maraton - BEZ BARIJERA! BEZBEDAN I ODGOVORAN!
Foto: Alo/Dejan Briza

Sa zadovoljstvom ističemo da je Alo media system medijski partner ovogodišnjeg 34. Beogradskog maratona.

Maraton će se u prestonici Srbije održati 6. juna. 

Događaj je sveden na polumaraton i maraton, a učestovaće ukupno 5.000 takimičara (4.000 u polumaratonu i 1.000 u maratonu).

34. Beogradski maraton - BEZ BARIJERA! BEZBEDAN I ODGOVORAN!

Foto: Alo/Dejan Briza

 

Start maratona zakazan je za 08.00 časova na raskrsnici ulica Bulevar kralja Aleksandra i Resavske, dok će polumaraton početi deset minuta kasnije.

Ove godine, zbog pandemije koronavirusa, neće učestvovati veliki broj stranaca. Očekuje se da učešće uzme do 200 takmičara iz inostranstva, umesto više od 3.500 iz preko 70 zemalja koliko je bilo prijavljeno.

Čitajte Alo!

ALO sprema iznenađenje! I ove godine biće zabavna stanica ALO!

Iz svima poznatih razloga, biće ovo potpuno drugačiji Beogradski maraton. Slogan glasi - bez barijera, a tema maratona su bezbednosti i odgovornost. Maraton je društveno-odgovoran događaj i ima za cilj da svima pošalje poruku da se život postepeno vraća u normalu, ali i da je neophodno odogvorno ponašanje.

34. Beogradski maraton - BEZ BARIJERA! BEZBEDAN I ODGOVORAN!

Foto: Alo/Dejan Briza

 

Imajući u vidu da se ovaj događaj održava u vreme epidemije COVID 19 infekcije, pažnja će biti posvećena bezbednosti, odnosno očuvanju zdravlja svih takmičara, kako ne bi došlo do širenja virusa. 

Svi takmičari su dobili uputstva kako da se ponašaju pre, za vreme i posle maratona, i ukoliko ih se budu pridržavali neće biti nikakvih problema.

34. Beogradski maraton - BEZ BARIJERA! BEZBEDAN I ODGOVORAN!

Foto: Alo/Dejan Briza

 

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić je istakao da je važno napomenuti dve stvari:

1. Događaj se održava na otvorenom, a na otvorenom je mali procenat mogućnosti zaraze. Takođe, startovi se odvijaju u etapama.

2. Trkači se ponašaju odgovorno i ukoliko nisu zdravi, neće se ni pojaviti na maratonu.

Jedna od poruka je i da se trkači ne trkaju sami sa sobom!

Takođe, bitno je istaći da će biti dovoljne količine vode, izotonika, osvežavajućih napitaka, što je od ogromne važnosti za sve takmičare. 

Ove godine se neće održati trka zadovljstva. Umesto nje, biće organizovana šetnja zadovoljstva u kojoj će učestvovati osobe sa invaliditetom, njih oko 300, 400.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading