ODBOJKAŠIMA RADNIČKOG HALA NA CEO DAN  Pionirskoj reprezentaciji viza za EP
grad Kragujevac

Odbojkaški savez Srbije spreman je da donira podlogu i pripadajuće elemente za halu u kojoj bi odbojka mogla da se trenira 24 časa.

Ovo je, posle sastanka sa Nikolom Dašićem, gradonačelnikom Kragujevca, Bojanom Ilićem, direktorom SPD Radnički i predstavnicima Odbojkaškog kluba Radnički najavio Zoran Gajić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije.

- Gde god lokalni klub zajedno sa lokalnom samoupravom uspe da obezbedi halu gde odbojka može da se trenira 24 časa Odbojkaški savez će donirati tarafleks i pripadajuće elemente - stubove, mrežu, sudijske stolice. Odbojkaški klub Radnički rešio je da relaksira prepunu Sportsku halu SBB “Jezero” i oslobodi je košarkaškom i rukometnom klubu kako bi sa seniorskim i mlađim kategorijama prešao u drugu halu koju bi opremio Odbojkaški savez Srbije. Na ovaj način na dobitku je ne samo odbojka već i drugi dvoranski sportovi – ocenio je Gajić.

Kako je, tom prilikom zapazio Gajić, lokalna samouprava je ranije mnogo više pažnje i finansija poklanjala, ne računajući fudbal koji je van svih kategorija, drugim sportovima:

- Očekujem da će i odbojka doći bar na iste grane kao i drugi sportovi. Odbojkaški klub Radnički sa minimalnim sredstvima pravi maksimalne rezulate i u prethodnih nekoliko decenija postao je prepoznatljiv na međunarodnom nivou. Takođe, ne smemo zaboraviti da je pokojni Dejan Brđović bio u Radničkom u kojem je i naš selektor Slobodan Kovač počeo svoje prve trenerske korake, zbog čega Odbojkaški savez Srbije prema klubu gaji određeni pijetet i pruža podršku.

Bojan Ilić, direktor SPD Radnički, kaže da oni žele da hala “Jezero” bude arena za odigravanje utakmica i završnih treninga i dodaje:

Svaki kolektivni sport bi trebalo da ima svoju salu za maksimalne treninge, jer u ovom trenutku, rukometaši kao superligaši, košarkaši i odbojkaši treniraju po sat i po, što je koliko vremena utroše i rekreativci. Za ozbiljniji sport i ozbiljnije rezultate potrebna je organizacija kojom bi dobili trening više i time našim sportistima i klubovima omogućili da postižu još bolje rezultate.

Inače, u kragujevačkoj Sportskoj hali SBB “Jezero” u toku je kvalifikacioni turnir pionirskih odbojkaških reprezentacija za plasman na Evropski prvenstvo. Naše nade pobedile su Finsku i Nemačku sa 3:0, a večeras u 18 sati igraće protiv Ukrajine.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading