Mali: Ponosni na uspeh naših sportista, iza njih čvrsto stoji država!
Printscreen/ Prva

Ministar je naglasio da su sportski uspesi odavno prestali da budu slučajnost, te da osim teškog rada i truda sportista, sada iza njih čvrsto stoji i država.

- Svako obećanje koje su predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Srbije dali, sve je ispunjeno u dan i u dinar. Budžet Ministarstva za omladinu i sport je znatno povećan, uprkos koroni. Mi smo samo ove godine u odnosu na prošlu, povećali budžet tog Ministarstva za 28,2 procenta. Ulažemo i u sportsku infrastrukturu. Predsednik Vučić je položio kamen temeljac za izgradnju novog stadiona u Zaječaru, u najavi su i novi stadioni u Leskovcu, Vranju, Subotici, Kraljevu, Loznici, Čair u Nišu će se takođe rekonstruisati - rekao je Mali.

Multi-funkcionalna dvorana u Košutnjaku se završava do kraja godine, a to je upravo dvorana za tekvondo, džudo, karate, za strelce, za sportiste koji su osvojili medalje kazao je Mali gostujući na Hepiju, saopštilo je ministarstvo.

Napomenuo je da je težnja da se napravi ozbiljan tim ljudi za predstojeći olimpijski ciklus, kako bi naši sportisti na sledećoj Olimpijadi bili još bolji.

- Sada imamo situaciju da su nagrade porasle, tako da se za zlato dobija 70.000 evra, a uz to se isplaćuju u danu kada se sportista vrati sa takmičenja, i već smo ih isplatili svima koji su se vratili u zemlju. Onima koji se vraćaju danas, isplata će biti organizovana ove nedelje. Ozbiljna smo država, vodimo ozbiljnu ekonomsku politiku, na ozbiljan način se bavimo svim izazovima i problemima. Država će izdvojiti koliko god treba novca da bismo ponovili ili prevazišli uspeh koji je sada ostvaren u Tokiju - poručio je Mali.


Taj optimizam koji smo dali sportu prošle godine kada smo pomogli svim klubovima, za šta je iz budžeta izdvojeno 10 miliona evra, time smo pomogli sport i dali podstrek da budu još bolji, dodao je on.

Mali je istakao da su sport i sportisti najbolji ambasadori jedne zemlje, ali da je to važno i u ekonomiji.

- Kada smo pomogli građanima sa 100 evra prošle godine, u okviru prvog paketa pomoći, to nije bilo samo zbog ekonomije, već je i značajan psihološki faktor, koji budi radost, optimizam, sreću, daje signal da država vodi računa. Ta doza optimizma je veoma važna. Mi volimo da naši sportisti pobeđuju, da se vijori srpska zastava, da se čuje srpska himna. A sada treba da se borimo za što veći broj medalja, za još veći broj učesnika na olimpijadi. Snaga zemlje se vidi i po pitanju ekonomije, ali i po pitanju sporta. Zato ćemo uložiti još više u sport - objasnio je ministar.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading