KRAJ SLOVENAČKE BAJKE! Francuzi zaustavili Dončića i ekipu, ništa od zlata za Sloveniju!
Tanjug/Ap

Reprezentacija Francuske savladala je Sloveniju u polufinalu košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama sa 90:89 posle velike drame pa će se u nedelju boriti za zlato u Tokiju.

Nestvaran meč odigran je u drugom polufinalu, meč na jednu loptu na kraju je tako i rešen. Klemen Prepelič imao je šut za pobedu, ali je Batum blokadom prekinuo san Slovenaca u Tokiju.

Tokom čitavog toga utakmice gledali smo rezultatsku klackalicu. Slovenija je na krilima Luke Dončića nešto bolje otvorila duel, ali su Francuzi ono pravo sačuvali za drugo poluvreme. Nando De Kolo i Evan Furnije uspevali su da naprave nešto osetniju prednost, ali je ona počela da se topi.

KRAJ SLOVENAČKE BAJKE! Francuzi zaustavili Dončića i ekipu, ništa od zlata za Sloveniju!

Tanjug/Ap

 

Na kraju nije moglo dramatičnije. Propuštena šansa Francuske i 15 sekundi za prolaz u finale Slovenci nisu iskoristili kako je trebalo. Umesto Luke Dončića pobednika je rešavao Klemen Prepelič, a njegov pokušaj osujetio je Batum i overio svojoj reprezentaciji duel sa Amerikancima u borbi za zlato.

Najefikasniji pojedinac meča bio je Nando de Kolo sa 25, dok je Furnije ubacio 24 poena. Kod Slovenaca Tobi je imao 23, a Dončić nije uspeo ni sa tripl-dablom da pogura ekipu do pobede (16 poena, 10 skokova, 18 asistencija).

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading