NEVIĐENA BRUKA Sportisti Australije uništavali sobe, a zbog onog što su uradili u avionu svi se zgražavaju
AP Photo/Shuji Kajiyama

Tablica medalja kaže peto mesto sa 15 zlatnih, 4 srebrne i 17 bronzanih medalja. Iza su velesile Rusija, Francuska, Nemačka, Italija...

Tablica bruke i sramote kaže prvo mesto!

Australijski sportisti su ponašanjem bacili senku na sportske rezultate, naročito oni iz kolektivnih sportova koji se uz to i nisu istakli u Tokiju.

Olimpijski komitet Australije je objavio da su neki članovi tima pričinili materijalnu štetu u sobama (polomili i oštetili više kreveta, u nekim sobama su napravljene rupe u zidovima) u Olimpijskom selu, a zatim su se fudbaleri i ragbisti ponapijali i pravili nered u avionu na povratku kući.

Odlučeno je da se, ipak, ne pokreće disciplinski postupak "nakon što su se oni izvinili za napravljenu štetu".

- Neki od ovih mladih ljudi su napravili greške i za sobom ostavili sobe u neprihvatljivom stanju - rekao je šef olimpijske misije Australije Jan Česterman. - Moram da naglasim da su sobe oštećene, ali nisu demolirane. Sve što se dogodilo je deo vekovima stare "knjige", po kojoj dobra, mlada osoba u prvom poglavlju napravi grešku, u drugom je ta ista mlada osoba puna kajanja, a u trećem poglavlju nauči iz sopstvenih grešaka i postane bolji čovek.

Odlučeno je da se krivci ne imenuju.

 

Bar ne oni koji su pravili belaj u Olimpijskom selu.

Zato su fudbaleri i ragbisti na stubu srama.

Njihovo ludovanje na letu japanskog avio prevoznika biće predmet istrage matičnih saveza.

Uz to nisu bili sami u avionu. Jedan od putnika je naveo da je grupa australijskih sportista "pila tokom celog leta i da nisu nosili obavezne maske".

Iako nismo dobili zvaničnu žalbu od japanske avio kompanije, prijavljeno nam je neprihvatljivo ponašanje pojedinaca i odmah sam ovaj problem izneo čelnicima fudbalske i ragbi federacije. Krajnje je razočaravajuće da su se sportisti tako ponašali i funkcioneri njihovih saveza su se iskreno izvinili celom olimpijskom timu Australije. Oni će sada preduzeti odgovarajuće mere protiv počinilaca i izvestiće nas o tome - stoji u zvaničnom saopštenju.

Fudbaleri i ragbisti su ispraznili odeljak s alkoholnim pićima u Boingu 787.

Pojedini putnici su prijavili i da su australijski sportisti povraćali po avionu, da su bili izuzetno bučni i nepristojni, uneredili su jedan od toaleta.

Pomenuti sportisti narednih 14 dana biće u karantinu/hotelu, što je u Australiji obavezno za sve koji doputuju iz inostranstva.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading