LUKA DONČIĆ ODUŠEVIO NACIJU Kakav je to osećaj!
AP Photo/Eric Gay

Slovenija je u četvrtfinalu Olimpijskih igara pobedila Nemačku 94:70 i u polufinalu će igrati sa Francuskom (u drugom polufinalu igraju SAD - Australija).

Jeste Zoran Dragić ubacio 27 poena, ali svi znaju ko je alfa i omega selekcije.

Luka Dončić (20 poena, 11 asistencija, 8 skokova) insistira na tome da je u reprezentaciji, na njenim prvim Igrama, jedan od igrača i da nije nikakav as

U meču prvog kola je to i dokazao, ubacio je 48 poena, a onda je odbio želju saigrača da se vrati u igru da bi srušio olimpijski rekord iz 1988. Oskara Šmita (55 poena na jednom meču). 

Jaka Blažič otkrio je da nije bila trenerova odluka da ga izvede, nego Dončićeva želja:

- Predložili smo treneru da vrati Luku u igru, ali on to nije hteo. Zato što u reprezentaciji ne želi da postavlja rekorde, već pobeđuje za Sloveniju.

Selektor Aleksandar Sekulić objašnjava tajnu ekipe:

- To je posebna grupa momaka. Tu nema ega, samo krvarenje svih za tim.

Dončić, koji će nakon Igara potpisati ugovor od 202 miliona dolara, na društvenim mrežama slavi svaki uspeh slovenskih sportista u Tokiju, a njegov status nakon pobede nad Nemačkom za ulazak u polufinale Igara postao je viralan.

- Zemlja od dva miliona stanovnika je među četiri najbolje na svetu. Kakav je to osećaj! Mi, Slovenci! - objavio je Dončić i za četiri sata dobio preko pola miliona lajkova. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading