KONTRA SVIM PLJUVAČIMA! Novaka niko nikada nije ovako branio, potpisana cela redakcija!
EPA

Popularni portal "TennisBuzz" objavio je u ponedeljak komentar na tu temu ispred kojeg je potpisana čitava redakcija. Oni su stali iza Novaka Đokovića.

- Novak Đoković je bio žestoko kritikovan za pokazivanje svojih frustracija na terenu na Olimpijskim igrama, ali zar ne bismo velikanima morali da oprostimo njihove mane?

Autor je nastavio u istom ritmu.

- Ono što je posebno teško pomiriti je da isti mediji koji su pružali podršku sportistima u debati o mentalnom zdravlju takođe predvode klevetanje Đokovića. Osaka, Bajls i Ben Stouks su nedavno govorili o tim stresovima i njima se pridružio i fudbaler Tajron Mings. To je debata koja nam je potrebna, ali nije dobro kada mediji biraju prema kome će pokazati razumevanje. Kako bi Đoković mogao da ne bude pod ozbiljnim mentalnim pritiskom u ovom trenutku? Pokušao je da ostvari herkulovski podvig pisanja istorije sporta: prvo napad na "zlatni slem", a sada i na kalendarski slem. I sve to uz očekivanja nacije na Olimpijskim igrama, dok je bez porodice, u centru svetske pažnje i usred globalne pandemije - pitaju se autori teksta.

KONTRA SVIM PLJUVAČIMA! Novaka niko nikada nije ovako branio, potpisana cela redakcija!

EPA

 

 

Potom postavljaju i ključni argument.

- I opet, ljudi zahtevaju perfektno mentalno stanje i onda, kada se takmiči, svi su srećni da uživaju u njegovim mukama, sve dok uzdižu druge sportiste koji odbijaju da se uopšte i takmiče pod sličnim pritiskom - brane autori Novaka i aludiraju na povlačenje Simon Bajls tokom Igara, kao i Naomi Osaku i njeno povlačenje sa Rolan Garosa.

Smatraju i da od Noleta hoće da naprave zlikovca.

- Suština priče nije da Đoković nije savršen, već pitanje zašto su mnogi tvrdoglavi da mu nikad ne oproste njegove mane? Pokažite nam bilo kog velikana iz bilo kog sporta ili dela društva i mi ćemo vam pokazati genija sa manama. Svaki superheroj ima svoj kriptonit. Zapravo, veličina nije veličina bez svih mana koje moraju da se savladaju na putu ka njenom dostizanju.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Daca

03.08.2021 09:33

NOLE TISI IDOL SVIH VREMENA LEPOTAN SVI KOJITI MISLE LOSE,NEKA IMSE VRATI,TISI DRAGULJ KOJI UVEK NAPREDUJE,ZIV BIO 100 god.