NAJLEPŠA PRIČA OLIMPIJSKIH IGARA Pala, pobedila, pa osvojila zlato u drugoj disciplini, a za sve je "kriv" čarobni napitak
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Holanđanka Sifan Hasan junakinja je današnjeg dana na Olimpijskim igrama u Tokiju. 

Ona se tokom kvalifikacione trke na 1.500 metara saplela i pala. 

Kada se začulo zvono koje označava da počinje poslednji krug trke, došlo je do manjeg guranja ispred nje, nekoliko tamičarki je izgubilo korak, a Sifan Hasan se saplela i doživela pad. 

U tom trenutku, bila je pretposlednja. Međutim, uradila je nešto neverovatno. Iz koraka u korak smanjivala je zaostatak, počela da prestiže jednu, pa drugu suparnicu i na kraju trijmfuje i rezultatom 4:05,17, uđe u finale.

Međutim, Hasan se nije tu zaustavila. 

Samo nekoliko sati kasnije došla je do zlatne medalje na 5.000 metara! 

Postala je prva reprezentativka neke evropske selekcije koja je došla do pobede u olimpijskom nadmetanju na pet kilometara, jer je do cilja došla neverovatnim finišem i rezultatom 14:36,79.

''Ne mogu da verujem šta se dogodilo. Osećala sam se užasno kada sam pala, nisam mogla da zamislim da ću biti olimpijska šampionka'', rekla je Holanđanka. 

Do kraja Olimpijskih igara ona će trčati finale na 1.500 metara, a predstoji joj i borba na 10 kilometara, gde je takođe jedna od najvećih favoritkinja za zlatno odličje.

Za njen uspeh "kriv" je napitak koji svi pijemo.

''Ne bih bila olimpijska šampionka da nije bilo kafe. Bila sam umorna. Zbog potrošene energije jutros nisam osećala noge'', iskreno je rekla holandska atletičarka.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading