NIJE JE ZABORAVIO! Sebić je posle osvajanja bronze uzeo njenu sliku i oduševio naciju gestom i rečima (FOTO)
AP/Alex Brandon

Novi heroj nacije je Milenko Sebić. Osvajač bronzane medalje u streljaštvu, disciplina malokalibarska pušta, trostav, je doneo Srbiji petu medalju.

Sebić je bio presrećan zbog osvajanja bronze, ali je u trenucima slavlja pokazao i ljudsku veličinu. 

 

 

Sebić je rekao da medalju posvećuje Bobani Momčilović Veličković, nekadašnjoj koleginici iz reprezentacije, koja je preminula prošle godine, ubrzo posle porođaja.

- Medalju posvećujem našoj drugarici, koleginici koja nažalost nije više sa nama. To je naša Bobana Veličković - rekao je vidno emotivni Sebić.

Srpski strelac je zatim pričao o medalji... 

- Pet paklenih godina priprema za Tokio su urodile plodom i stvarno sam prezadovoljan jer sam uspeo da "pobedim sebe" i osvojim medalju. U Riju mi je malo nedostajalo, a bio sam baš spreman za to finale. Bilo mi je baš teško. Sad sam u glavi zacrtao rezultat za finale, kad je idealno, ali pošto je bilo vetra išlo se ispod te moje granice. To je bilo dobro, u finalu sve kreće od nule, ali mi je za nijansu bilo lakše, nego u kvalifikacijama, malo sam se rasteretio.

Sebić je dodao da verovatno još nije svestan uspeha i podsetio na poslednji hitac u kojem je pogodio "desetku".

- Znao sam da mi je to odlučujući metak, Norvežanin je bio 0,7 iza mene. Brzo sam pucao i kad sam pogodio, to je bilo to - kroz osmeh je rekao Sebić i podsetio da se dešavaju momenti kada se promaši meta, kao što je to danas uradio Ukrajinac Sergej Kuliš i otkrio da se i njemu desilo slično na finalu Svetskog kupa u Bolonji.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Marko

02.08.2021 15:49

Nemoj čoveče naplhuvace te teodorović i ološ elita

Sss

02.08.2021 17:05

Cestitam od srca za medalju i za gest🥰