MOĆNA PARTIJA ODBOJKAŠICA SRBIJE! Južna Koreja razbijena za overu drugog mesta!
EPA-EFE/MAST IRHAM

Srbija, srebrna sa Igara u Riju, već je obezbedila plasman u četvrtfinale, a u ovom meču borila se za overu drugog mesta.

Devojke su odigrale dobar meč i bez većih problema uspele su da ispune svoj cilj i odrade zadatak.

Koreja je dobro ulazila u setove, ali to je bilo sve. Kako su dodale gas, Tijana Bošković i drugarice su bez problema uspevale da nađu rešenje na terenu.

Naredni meč je četvrtfinale, a još uvek nije poznato protiv koga će Srbija igrati (ukrštamo se sa grupom B).

Srbija - Južna Koreja 25:18, 25:17, 25:15

SRBIJA: Buša, Popović, Mirković, Mihajlović, Ognjenović, Bjelica, Aleksić, Rašić, Popović, Bošković, Milenković, Blagojević.

JUŽNA KOREJA: Sojung, Seon, Hejin, Hjejin, Eunjin, Jijong, Kong, Su Ji, Jeongah, Hjo Jin, Jijun, Seungju.

 

1. SET:

Rivalke su dobro počele ovaj meč. Izblokirana je Tijana Bošković, a onda je usledio dobar potez, pa as za 0:3. Upravo je Tijana uzela prvi poen za Srbiju, usledio je brzi preokret i 4:3. Srbija je nastavila sa dobrom igrom, selektoru rivala nije pomogao ni minut odmora, ni video provera 7:3.

Devojke su nastavile da melju, a posle novoga asa na semaforu je stajalo 12:4. Tijana Bošković je još jednom bila sjajna, a naše devojke su imale prednost 14:6.

Nizali su se dobri potezi, i uspevali smo da sačuvamo prednost do samog kraja seta - 25:19.

2. SET:

Ponovo je Koreja bolje otvorila početak seta. Povele su sa 1:4, uz nekoliko naših grešaka.

Srbija je polako prilazila, i činilo se da je pitanje momenta kada će ponovo izabranice selektora Terzića uzeti stvari u svoje ruke - 5:7. Dobar prijem doneo nam je preokret - 9:8. Bjanka Buša je bila sjajna za 10:8. Usledio je i as Maje Ognjenović za potpuni preokret.

Srbija je igrala tačno onoliko koliko je bilo potrebno. Dodavale su naše devojke gas i tako lomile upornog, ali manje kvalitetnog rivala - 17:13.

Do kraja seta Srbija je lagano završila posao za 25:17.

3.SET:

Ovoga puta set je počeo sa poenom sa obe strane 1:1. Sada Koreja nije imala priliku da se odlepi. Vezala je Bjanka Buša nekoliko dobrih poteza za 6:3.

Asom Tijane Bošković Srbija je stigla do 10:6. Srbija je nastavila da melje, bukvalno je samo bilo pitanje koliko će i u ovom setu naša pobeda biti visoka - 16:9.

Do kraja je Srbija lagano rešila pitanje pobednika - 25:15.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading