HAOS U TOKIJU! Atletičarka ne želi da napusti Japan, neće u domovinu, traži politički azil!
AP/Martin Meissner

Totalni haos u Tokiju! Beloruska sprinterka Kristina Cimanovska (24) izjavila je da je u nedelju odvedena protiv svoje volje na aerodrom i na let za povratak kući, nakon što se žalila na selektora u Tokiju.

Agencija "Rojters" prenela je da je Kristina trebalo u ponedeljak da se takmiči u trci na 200 metara i da nije planirala da se vrati u domovinu.

- Rekla je da je tražila zaštitu japanske policije na aerodromu u Tokiju da ne bi morala da se ukrca na let.

- Neću se vratiti u Belorusiju - napisala je novinarima Rojtersa.

Olimpijski komitet Belorusije objavio je ovim povodom saopštenje i naglasio da su treneri rešili da povuku Cimanovsku sa Olimpijskih igara prema savetu lekara, a na osnovu njenog "emotivnog i psihološkog stanja". To je za sada jedini komentar Belorusa na ovaj slučaj.

Fotograf agencije Rojters je navodno video da atletičarka stoji do japanske policije. "Mislim da sam bezbedna. Sa policijom sam", prenesene su njene reči. Izvor te agencije iz jedne nevladine organizacije u Belorusiji naveo je da je atletičarka planirala da traži azil u Nemačkoj ili Austriji u ponedeljak.

Ona je snimila video u kojem je tražila da se Međunarodni olimpijski komitet uključi u ovaj slučaj. Objasnila je da su joj treneri rekli u nedelju da ode u sobu i da se pakuje.

- Izbačena sam iz tima jer sam pričala na Instagramu o nemaru naših trenera. Neke od devojaka nisu došle ovde da se takmiče jer nisu imale dovoljno urađenih doping testova. Trener mi je rekao da je došlo naređenje "odozgo" da me odstrane iz tima - dodala je Kristina, uz objašnjenje da je tražila od članova beloruske dijaspore u Japanu da joj pomognu na aerodromu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading