FURIJA NA KOLENIMA Slovenija srušila svetske šampione i otvorila sebi put ka medalji
AP/Charlie Neibergall

Slovenija je pobedila Španiju 95:87 (20:24, 21:20, 27:27, 27.17) i tako izbegla SAD, Francusku i Australiju u žrebu za četvrtfinale, čime je je praktično otvorila sebi put ka medalji jer su joj potencijalni rivali u četvrtfinalu Italija i Nemačka. 

Četvrtfinalni parovi znaće se posle žreba: u prvom šeširu biće prvaci grupa (Francuska, Australija, Slovenija) i najbolji drugoplasirani (SAD), u drugom ostali (Španija, Italija, Argentina, Nemačka). Timovi iz iste grupe ne mogu da se sastanu u četvrtfinalu, a drugoplasirani iz prvog šešira ne može da se sastane sa trećeplasiranim iz drugog šešira.

Aktuelni evropski prvak je pobedio svetske šampiona u meču koji je rešavao pitanje pobednika C grupe. Španija je na startu treće deonice imala plus 12, a na startu poslednje plus šest, ali su se Slovenci vratili i u finiš ušli sa plus jedan, na kraju su iskoristili greške i promašaje Španaca da stignu do velike pobede, koja im otvara put ka polufinalu. 

U redovima pobednika briljirao je Vlatko Čančar sa 22 poena (4/5 dvojke, 4/7 trojke), dok je Luka Dončić imao skroman učinak u poenima - 12, ali je imao čak 14 skokova i devet asistencija. Majk Tobi je dao 16, a Klemen Prepelič 15. Riki Rubio je sa 18 poena predvodio "furiju", ali je promašio neke od ključnih šuteva u završici. Dvocifreni su još bili Abalde (14) i Ljulj i Rudi Fernadez sa po 12. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading