BILANS MEDALJA Kina neprikosnovena, Srbija se dobro drži, a ono najbolje nam tek predstoji!
EPA

Naš tim ima ukupno četiri medalje, po jedno zlato i srebro i dve bronze i na 24. je mestu na listi, a po broju medalja na 17.

Nadamo se, da kada su naši sportisti u pitanju, ono najbolje tek sledi. Novak Đoković je u dva polufinala i ima lepu priliku da osvoji dva odličja. Takođe, vateprolisti deluju sve bolje, baš kao i odbojkašice. Košarkašice, uprkos porazu od Španije, i dalje spadaju u krug favorita za odličje, a tek se očekuje nastup karatistikinje Jovane Preković i atletičarke Ivane Španović.

Na istom broju medalja je i Slovenija koja ima dva zlata i po jedno srebro i bronzu za 14. mesto (17. po broju medalja).

Od zemalja iz regiona, u četvrtak se medaljom i to zlatnom okitila samo Hrvatska kojoj su braća Sinković donela zlato u veslanju.

Tako sada Hrvatska ima tri medalje (dva zlata i jednu bronzu) što je stavlja na 15 mesto na listi, 23 po ukupnom broju odličja.

Na liderskoj poziciji je Kina sa 15 zlata, sedam srebrnih i devet bronzanih medalja (sa ukupno 31 medaljom je druga).

BILANS MEDALJA Kina neprikosnovena, Srbija se dobro drži, a ono najbolje nam tek predstoji!

Printscreen

 

Drugi Japan ima 15 zlata, četiri srebra i šest bronzanih medalja (po broju odličja četvrta pozicija), a Sjedinjene Američke Države koje su po broju medalja ubedljivo prve (38) su treće sa po 14 zlatnih i srebrnih medalja i deset bronzanih.

Rusija od četvrtka ima 28 medalja (treće mesto po broju odličja) – osam zlatnih, 11 srebrnih i devet bronzanih.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading