JUNAKINJA MILICA MANDIĆ Dečko zlatne olimpijke otkrio veliku tajnu, koju niko nije smeo da zna pre početka Igara
EPA-EFE/RITCHIE B. TONGO

Milica Mandić je u Tokiju ponovila uspeh iz Londona 2012, ponovo se našla na olimpijskom tronu u tekvondou u kategoriji +67 kilograma.

Ali, malo ko zna da se povredila malo pre Igara.

- Retko ko zna, Milica je imala povredu mišića zadnje lože, imala je rupturu. To je bilo jako teško za nju, ali svi su radili svoj deo posla stvarno savršeno. Bio je to nezgodan pokret, ona je sve to izdržala. Bila je u formi i onda se to desilo, ali svi su bili uz nju i vratila se. Trenirala je 20 dana smanjenim intezitetom, išla na tri terapije dnevno i sve se završilo sjajno - zaključio je Miličin dečko i trener Marko Đuričić u razgovoru za RTS.

 

 

Objasnio je i kako se Milica nosila s tim pred put u Japan.

- Bilo joj je jako teško, jer je bila u neverovatno dobroj formi. Prosto desi se svakom, jedan nezgodan pokret i dođe do male rupture…  Nikada nije padala ispod četvrtog mesta još od Londona i Olimpijskih igara 2012. Učinila je sve nas ponosnim i mnogo dece će početi opet da trenira tekvondo.

 

 

Potom je istakao kako se on nosio sa svime.

Nisam spavao sinoć, bio je plan da ustanemo za njenu borbu, ali nije bilo spavanja. Svi zajedno smo gledali u klubu sa trenerima. Bitno da je ona spavala i iznela sav pritisak.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading