DA LI JE OVO NAJVEĆA BRUKA IGARA? Niko nije želeo da se bori protiv Izraelca!
EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Izraelac Tohar Butbul nije uspeo da dođe do medalje u kategoriji do 73 kilograma u džudou iako su dva rivala odbila da mu izađu na megdan.

Nakon žreba znalo se da će pobednik meča 1. kola Mohamed Abdalrasol (Sudan) - Feti Nurin (Alžir) u narednoj rundi ići na megdan Izraelcu.

Ubrzo je džudista iz Alžira odbio da se takmiči.

- Mnogo truda smo uložili kako bismo došli na Igre, a onda nas je šokirala ova vest. Moja je odluka konačna jer ne želim da uprljam ruke - rekao je Nurin, dodavši kako njegova politička podrška Palestincima ne dopušta borbu protiv Izraelca.

Ukazala se tako prilika Sudancu, koji je bez borbe prošao dalje, ali se u vreme kada je trebalo da počne borba 2. kola Mohamed Abdalrasol nije pojavio na tatamiju.

Došao je ranije na merenje, ali je i na borbu.

Međunarodna džudo federacija nije službeno navela razlog zašto je Sudanac odbio da se nadmeće sa izraelcem, niti je želela da odgovori na pitanja medija. Džudo savez Sudana takođe ćuti.

Međunarodni olimpijski odbor je Alžircu zabranio nastupe na budućim Igrama, čini se da će ista sudbina da zadesiti i Sudanca.

Izraelac Butbul je u prvom meču, kada mu se neki od rivala pojavio na megdanu, savladao Viktor Sterpu iz Moldavije, ali je potom poražen u četvrtfinalu od Čangrima Ana iz Južne Koreje, a u repasažu i od Kanađanina Artura Magdelimona, tako da medalju osvojio nije.

Zlato je osvojio Japanac Šohei Ono, srebro Gruzin Laša Šavdatuašvili, a bronze Južnokorejac Čangrim An i Mongol Cogtbatar Cend-Očir.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading