NOVAK ĐOKOVIĆ JOŠ TRI POBEDE DO VEČNOSTI Posle ovoga će postati nedodirljiv, a Federer ide u istoriju!
EPA-EFE/MICHAEL REYNOLD

Novak Đoković (34) je na pragu istorije.

Teško da će ikada da prestigne Endija Mareja, jedinog dvostrukog osvajača olimpijskog zlata (2012, 2016) u istoriji, ali je zato Srbin  na pragu da postane teniser sa najviše pobeda u singl konkurenciji na Igrama.

Lider je, za sada, Rodžer Federer sa 13!

Švajcarac je 2000. dobio Nemca Prinosila, Slovaka Kučeru, Šveđanina Tilstroma, Marokanca Alamija, u polufinalu ga je pobedio Nemac Has, a u meču za treće mesto Francuz Di Paskval. 2004. dobio je Rusa Davidenka, pa izgubio u 2. kolu od Čeha Berdiha. 2008. dobio je Rusa Tursunova, Salvadorca Arevala, Čeha Berdiha, a u četvrtfinalu izgubio od Amerikanca Blejka. 2012. dobio je Kolumbijca Falju, Francuza Benetoa, Uzbekistanca Istomina, Amerikanca Iznera, Argentinca Del Potra, pa u finalu izgubio od Britanca Mareja.

 

 

Imao bi Federer i bolji učinak da zbog povreda nije propustio Igre 2016. u Riju i ove u Tokiju. 

Drugi na listi je već pomenuti jedini dvostruki osvajač Marej sa 12 pobeda, koji je odustao od singla pre početka turnira u Tokiju, ali igra u dublu.

Treći na listi je Novak Đoković sa 11 pobeda.

Već na ovim Igrama Nole može do rekorda. Za to je potrebno da slavi u naredna tri meča i izbori finale.

Rival u osmini finala rival mu je Španac Alehandro Davidovič Fokina, u četvrtfinalu bi mogao da ga dočeka bronzani iz Rija Japanac Kei Nišikori, a u polufinalu Nemac Aleksander Zverev.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading