NOVAKOV ČAS TENISA! Đoković lako izašao na kraj sa Štrufom i nastavio pohod ka zlatu!
(AP Photo/Patrick Semansky

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Olimpijskih igara u Tokiju.

Đoković je u drugoj rundi dobio Nemca Jana Lenarda-Štrufa sa 6:4, 6:3, posle jednog sata i 16 minuta igre.

Prvi set je bio prilično ujednačen. Novak je gotovo perfektno servirao, dok je i Nemac bio prilično agresivan i koristio svaku kraću loptu da napadne srpskog tenisera.

Već u trećem gemu Novak se suočio sa brejk loptom, ali je Štruf ritern poslao ritern u aut, a potom je svetski broj 1 pronašao odlične servise i izvukao se iz neprijatne situacije.

Iskoristio je Novak priliku koja mu se ukazala u desetom gemu. Odlično je riternirao, Nemcu je stao servis i Đoković je došao do brejka bez izgubljenog poena, a ujedno i seta.Ponovo je bio najbolji kada je bilo najpotrebnije.

Odlično je srpski teniser otvorio drugi set, napravio je rani brejk i poveo sa 2:0, ali je Štruf momentalno uzvratio. Ipak, već u narednom gemu Novak dolazi do novog brejka koji nije ispuštao do kraja meča.

Đoković se u trećem kolu sastaje sa Alehandrom Davidovičem Fokinom koji je u tri seta eliminisao Džona Milmana.

Đoković - Štruf (6:4, 6:3)

Drugi set:

6:3 - Kraaaaj! Iskoristio je Novak drugu meč loptu i plasirao se u treće kolo!

5:3 - Dobija Štruf ovaj gem. Bilo je 40:0, Novak je osvojio tri poena u nizu, ali je Nemac ipak ostao u meču. U narednom Novak servira za pobedu.

5:2 - Još jedan gem u kojem je Novak odlično servirao i sada je srpski teniser na gem od pobede.

4:2 - Ostaje Štruf u igri i prekida Novakovu seriju. Lako je Nemac osvojio servis gem, ali je Đoković taj koji ima set i brejk prednosti.

4:1 - Potvrđen brejk! Pronašao je Novak dobre servise i sada je veoma blizu pobede.

3:1 - Breeejk! Ponovo Đoković dolazi do brejka. Iskoristio je prvu brejk loptu posle fenomenalnog pasing šota iz bekhenda.

2:1 - Ribrejk! Nije uspeo Đoković da materijalizuje brejk. Gledamo odličan tenis na obe strane, Nemac je odlično riternirao, napadao Novaka i vratio se u igru.

2:0 - Breeeejk! Najbolji gem od početka meča. Viđeni su neki sjajni poeni, a Novak je rešen da što pre završi posao i pravi brejk na startu drugog seta.

 

 

1:0 - Siguran uvodni gem za Novaka u kojem je izgubio samo jedan poen.

Prvi set: 

6:4 - Breeejk! Najbolji kada je najpotrebnije! Sjajno je Novak riternirao u ovom gemu, Nemcu je stao servis jer je bio pod pritiskom i Đoković pravi brejk sa nulom kojim dobija prvi set.

5:4 - Dugo Novak ovako dobro nije servirao. U ovom gemu je odservirao čak tri asa i sada je na gem od seta.

4:4 - Siguran Nemac. Lako je Štruf došao do 40:0, zatim je napravio duplu servis grešku, a onda odigrao slab volej, da bi potom pronašao dobar servis i izjednačio na 4:4.

4:3 - Perfektan gem za Novaka u kojem nije izgubio nijedan poen, a završio ga je sjajnim drop-šotom. Đoković već ima osam asova.

3:3 - Štruf ne popušta. Odlično servira, često izlazi na mrežu i koristi svaku priliku da napadne Novaka.

3:2 - Za razliku od prethodnog, Novak je u ovom gemu bio mnogo sigurniji, izgubio je samo jedan poen, a onda opet pronašao dobre servise.

2:2 - Siguran gem za Štrufa. Novaku forhend ne funkcioniše na željneom nivou, dok je Nemac prilično agresivan.

2:1 - Dobro Novak servira na početku susreta. Napravio je dve greške iz forhenda u ovom gemu. Štruf je odlično riternirao i stigao do prve brejk lopte, ali je onda promašio ritern, zatim je Novak odservirao novi as i izvukao se iz neprijatne situacije.

1:1 - Osvojio je Đoković uvodni poen u ovom gemu. Ali, posle toga je Štruf pronašao dobre servise, izlazio na mrežu, dok je Đoković jedan forhend poslao u aut i Nemac poravnava rezultat.

1:0 - Novak meč otvara asom. Odličan forhend, zatim novi as, pa još jedan dobar servis za gem sa nulom.

09.51 - Napokon su na teren izašli Đoković i Štruf. Sledi zagrevanje, a onda i početak duela.

09.40 - Iako je bilo planirano da Novakov meč počne oko devet časova, na teren ipak neće pre 9.55.

08.50 - Odužio se meč između Arine Zabalenke i Done Vekić, koji prethodi duelu Novaka i Štrufa. Očekuje se da Srbin i Nemac na teren izađu oko 09.40.

08.30 - Štruf je 48. teniser sveta, a odlikuju ga snažan servis i forhend i ume da bude nezgodan na ovoj vrsti podloge. Ipak, Novak je apsolutni favorit.

08.27 - Đoković i Štruf su se sastali pet puta i svih pet duela dobio je naš teniser.

NOVAKOV ČAS TENISA! Đoković lako izašao na kraj sa Štrufom i nastavio pohod ka zlatu!

AP/Seth Wenig

 

08.24 - Novak je u prvom kolu bio bolji od Bolivijca Uga Delijena (6:2, 6:2), dok je Štruf takođe maksimalnim rezultatom eliminisao Tijaga Monteira.

08.20 - Dobro jutro i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču drugog kola Olimpijskih igara u Tokiju u kojem se sastaju Novak Đoković i Jan Lenard- Štruf. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Japana.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading