SLOVENCI SE RADUJU MEDALJI Dvostruki osvajač Tur de Fransa vodio bitku do poslednjeg metra
EPA-EFE/CHRISTOPHER JUE

Ekvadorski biciklista Ričard Karapas osvojio je zlatnu medalju u drumskoj trci na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Karapas je pobedio rezultatom 6:05.26. On se u završnici odvojio od pratilaca, kojima je na kraju "pobegao" minut i sedam sekundi.

Ričard je tek drugi sportista iz Ekvadora osvajač zlatne olimpijske medalje, posle Džefersona Peresa, koji je 1996. godine u Atlanti bio najbolji u brzom hodanju na 20 kilometara.

Pred ciljem se vodila borba za preostale medalje, Belgijanac Vaut van Art je u foto finišu pobedio Slovenca Tadeja Pogačara, dvostrukog uzastopnog šampiona Tur de Fransa.

Japanski džudista Naohisa Takato osvojio je zlato u kategoriji do 60 kilograma. Prvo je to najsjajnije odličje za domaćina Igara.

Japanac je u finalu savladao Jang Jung-Veija sa Tajvana. Bronzana medalja pripala je Kazahstancu Jeldosu Smetovu, koji je bio bolji od Francuza Luke Meidzea.

Reprezentativci Južne Koreje An San i Kim Je Deok osvojili su zlatnu medalju u streličarstvu u mešovitom dublu.

U finalu su bili bolji od holandskih takmičara Gabrijele Šleser i Stiva Vajlera - 5:3. Mešoviti dubl u streličarstvu prvi put je ove godine u olimpijskom programu.

Južna Koreja je osvojila 14 od 17 zlatnih olimpijskih medalja u ekipnoj konkurenciji u streličarstvu, od promene formata takmičenja 1988. godine.

Bronzanu medalju osvojio je meksički tim - Alehandra Valensija i Luis Alvares.

Tekvondistkinja sa Tajlanda Panipak Vongpatanakit osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 49 kilograma. U meču za zlato pobedila je Špankinju Adrijanu Iglesijas Sereso 11:10.

Bronzane medalje u istoj kategoriji osvojile su srpska reprezentativka Tijana Bogdanović i Izraelka Abišag Semberg.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading