ANALIZA ALO! Srbija kreće po medalje, ko sve može da obraduje naciju i sjajem kojih medalja
Vladimir Marković

Počinju 32. Olimpijske igre, specifične po tome što zbog pandemije koronavirusa na tribinama neće biti navijača. Srbija će u Japanu imati 86 predstavnika u 15 sportova, što je 17 manje nego pet godina ranije u Brazilu. 

Najveće nade navijači s pravom ulažu u Novaka Đokovića, odbojkašice, vaterpoliste i basketaše, koji s pravom važe za kandidate za osvajanje zlatnih medalja. Đoković dominira svetskim tenisom u 2021. godine, a odbojkašice i basketaši su godinama u seriji osvajanja zlata na evropskim i svetskim prvenstvima.

Đoković želi jedini veliki trofej koji mu nedostaje

Osvajača 20 grend slemova, a poslednja tri u nizu, jasan je favorit u Tokiju, ali svakako ne sme da uzme rivale za zdravo za gotovo, iako je konkurencija verovatno najlasbija u istoriji OI. Sigurno je da se najsjajnijem odličju nadaju i Danil Medvedev, Stefanos Cicipas, Andrej Rubljov i Aleksander Zverev, a nadu da mogu do čuda im daje činjenica da se igra na dva dobijena seta. 

Vaterpolisti će pokušati da odbrane zlato iz Rija, na poslednjem velikom takmičenju na kom će igrati u ovom sastavu, jer posle Tokija sledi velika smena generacija. 

ANALIZA ALO! Srbija kreće po medalje, ko sve može da obraduje naciju i sjajem kojih medalja

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ bg

 

Medaljom bi mogle da nas obraduju i košarkašice, evropske šampionke, mada je jasno da će konkurencija u Tokiju biti neuporedivo jača i biće mnogo teže. Ipak, Marina Maljković i njene izabranice su nas mnogo puta prijatno iznenadile, pa verujemo da će opet daleko dogurati. 

Sa raznih borilišta bi mogla da stigne poneka medalja

Milica Mandić i Tijana Bogdanović već imaju iza sebe olimpijske medalje, tako da znaju šta sve treba da urade da bi odličje osvojile ponovo. Mandićeva je našoj zemlji donela olimpijsko zlato u Londonu 2012. godine, a njena mlađa koleginica se iz Rija vratila sa srebrom oko vrata. 

Stevan Mićić, Mate Nemeš, Mihail Kadžaja i Zurab Datunašvili pokušaće da nas obraduju na rvačkim strunjačama. Davor Štefanek nam je doneo zlato iz Rija, a sad bi nas i neka bronza obradovala jer je konkurencija izuzetno jaka. 

Kad je u pitanju streljaštvo, posle "sušnog" Rio de Žaneira, mogla bi da nas obraduje neka medalja. Damir Mikec, Milenko Sebić, Milutin Stefanović, Andrea Arsović, Sanja Vukašinović, Zorana Arunović, Jasmina Milovanović pokušaće da obraduju naciju. 

Adut za medalju bi mogla da bude i Ivana Španović. Zlatna atletičarka je ima probleme sa povredom prethodnih meseci, ali je spremna da pokuša da se popne na postolje, iako će konkurencija biti izuzetno jaka. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading