HRVATIMA SMETA SLOGAN "SRBIJA DO TOKIJA": Ima zloglasno značenje, a oni se šale sa njim!
Profimedia

 

Komšije baš nemaju pametnija posla.

Pred početak Olimpijskih igara u Tokiju, umesto da se bave svojim sportistima i isprate ih na veliko takmičenje, hrvatski mediji bave se Srbijom. Tačnije, sada im je zasmetala čuvena krilatica: "Srbija do Tokija".

Kako piše portal "gol.dnevnik", pozivajući se na objavu našeg veslača Miloša Vasića koji je u objavi na Instagramu upotrebio ovaj slogan, on za Hrvate ne predstavlja ništa simpatično.

HRVATIMA SMETA SLOGAN

Masanori Jošida

 

- Ovaj slogan je ima zloglasno značenje za mnoge narode bivše zajedničke države koji su propatili u ratovima 90-ih. Taj se natpis mogao videti na razrušenim kućama po Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, te Kosovu i korišćen je kao izraz velikosrpskih težnji - piše u tekstu bez ikakve potreba, a tek onda se potvrđuje zvanično odakle slogan potiče:

- Ipak, njegov nastanak vezan je za fudbal. Te ratne 1991. Crvena zvezda je osvojila Kup šampiona te je za Interkontinentalni kup igrala u Tokiju pobedom nad ekipom Kolo Kolo sa 3:0.

Nije baš jasno šta su Hrvati hteli da postignu ovim potezom, ali svakako da nema baš mnogo smisla.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Vuk

20.07.2021 13:59

Bravo, tako treba, TOLIKO SE MNOGI *BOJE* SRBIJE, DA JE TO ZA DIVLJENJE, VEOMA SAM PONOSAN NA "LAJANJE" NA SRBIJU, ŽIVELA SRBIJA, ŽIVEO VUČIĆ!!!