BILO JE NEŠTO POSEBNO U NJEMU Oglasio se otac Nikole Jokića posle senzacionalne titule Denvera
Vladimir Marković

Denver je jutros osvojio šampionsku titulu pošto je u petoj utakmici pobedio Majami sa 94:89 i slavio u finalnoj seriji sa 4:1.

Jokić je jutros postigao 28 poena i imao je 16 skokova i proglašen je najkorisnijim igračem (MVP) finalne serije. 

On je postao prvi igrač u istoriji koji je u plej-ofu u jednoj sezoni bio najbolji strelac, skakač i asistent lige. Postigao je 600 poena, imao 269 skokova i 190 asistencija.

NI DŽOKER NIJE MOGAO DA VERUJE ŠTA VIDI Jokiću pokazali atmosferu u Somboru posle istorijske titule, reakcija Srbina sve govori (VIDEO)

Nikola Jokić

AP/Jack Dempsey

 

U izjavi posle utakmice, srpski centar rekao je:

-Vreme je da idem kući.

U Srbiji, maloj balkanskoj zemlji, jun je mesec koji njeni stanovnici nikada neće zaboraviti. Osim titule u NBA ligi, naciju je obradovao i uspeh tenisera Novaka Đokovića, koji je u nedelju trijumfovao na Rolan Garosu i osvojio rekordnu 23. grend slem titulu.

-To je sjajno. Mislim da se ovako veliko dostignuće nikada neće ponoviti - rekao je otac srpskog košarkaša Branislav Jokić, koji zajedno sa sinom vodi štalu konja.

Nikola Jokić

AP/Jack Dempsey

 

Noseći plavu majicu Denvera, Branislav Jokić rekao je da niko nije mogao da predvidi uspeh njegovog sina kao košarkaša, koji je "u jednom trenutku imao i višak kilograma", da pređe da igra u regionalnu ligu a zatim i potpiše prvi ugovor sa Nagetsima.

-Bilo je nešto posebno u njemu. Retko to u današnje vreme pominjem, ali jednostavno sam znao da će biti dobar košarkaš. Ali tada niko nije znao koliki će uspeh postići - naveo je on.

Dodao je da je njegov sin, iako je naporno trenirao da dostigne najviši nivo, uvek gajio ljubav prema konjima i da je želeo da se bavi time.

Jokić je 2014. godine kao 41. pik na draftu otišao u NBA ligu i postao tek treći košarkaš koji je kao pik iz druge runde bio MVP finala. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading