Nikola Jokić
Foto: AP/Kyle Terada/Pool Photo via AP

Košarkaši Denvera ponovo su pobedili u Majamiju 108:95 i poveli sa 3:1 u velikom finalu NBA lige. Ekipu Nikole Jokića samo još jedan trijumf deli od prve titule u istoriji kluba, a "meč loptu" imaće na domaćem terenu u noći između ponedeljka i utorka od 2.30 sati. 

Svedoci smo poslednjih godina da je velika vrlina gorostasa iz Sombora upravo skromnost, a to je na delu pokazao na konferenciji za medije. Jedan od novinara pitao je Jokića da opiše "svoj put" do finala NBA lige, ali je srpski centar odlučio da ukaže poštovanje prema svojim saigračima i ekipi. 

- Drago mi je da smo porasli kao ekipa, iz godine u godinu smo bolji, sada smo u dobroj situaciji. Ostali smo dosledni momcima koje je klub birao, ali naravno, došli su sjajni igrači koji su prihvatili našu "kulturu igranja". Što se tiče "mog puta", to je... Ne znam, to nikoga ne zanima - rekao je Jokić.

DENVER PONOVO ZGROMIO MAJAMI 108:95! Nova partija Jokića za istoriju, Nagetsi vode sa 3:1, Srbin na korak do besmrtnosti 

 

Nikola Jokić

Kyle Terada/Pool Photo via AP

 

Zbog problema sa faulovima srpski reprezentativac nije mnogo igrao u finišu meča, ali je uticao na dešavanja na parketu. Jokić je stalnim savetima pomagao svojim saigračima u napadu, a nakon utakmice nije bio siguran šta im je sugerisao.  

- Ne znam šta sam im pričao, verovatno koju akciju da odigraju - rekao je Jokić. 

Nije bio Jokić preterano raspoložen za razgovor sve dok nije čuo pitanje na srpskom. Ozario se tada as Denvera i sa zadovoljstvom opširno odgovorio jednom od prisutnih novinara. 

- Teška utakmica kao i svaka do sada, mislim da smo kontrolisali većim delom dešavanja na terenu. Imali su nalete, prilazili na tri-četiri poena, ali smo iskontrolisali. Neke šuteve smo promašili, zadovoljan sam načinom na koji smo igrali. Pobeda nam treba, znamo kako se osećaju, bili smo u sličnoj situaciji, nema opuštanja - rekao je Nikola Jokić na srpskom.  

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading