MELOUN JASAN POSLE VELIKE POBEDE Nismo još ništa uradili, čeka nas mnogo posla
Foto: AP/AP/Jack Dempsey

Košarkaši Denvera ponovo su pobedili u Majamiju 108:95 i poveli sa 3:1 u velikom finalu NBA lige. Ekipu Nikole Jokića samo još jedan trijumf deli od prve titule u istoriji kluba, a "meč loptu" imaće na domaćem terenu u noći između ponedeljka i utorka od 2.30 sati. 

- Momci su napravili iskorak, otvorili su četvrtu četvrtinu sa 8:0, Nikola je dobio peti faul postali su agresivniji. Tokom regularnog dela sezone kada Jokića nema na parketu uglavnom nismo uspevali da sačuvamo prednost, ali u plej-ofu nije tako. Minuti "bez Nikole" deluju poprilično dobro. Brus Braun je u poslednjoj deonici bio sjajan, imao je 21 poen, a 11 u četvrtoj četvrtini. Ne mogu da lažem i kažem da sam, kada je dolazi, očekivao da će ovakve igre pružati u finalu, ali sam imao viziju njega kao organizatora igre. Ovo je prava timska pobeda. Nismo se zadovoljili, idemo kući i znamo da nas čeka još mnogo posla - rekao je Majkl Meloun. 

 

 

Najefikasniji u sastavu Denvera bio je Eron Gordon koji je odigrao izvrsnu utakmicu protiv Majamija. 

- Eron je danas radio sve, 27 poena, po šest skokova i asistencija, igrao je sjajnu odbranu, pogađao za tri poena. Jeste nas poenterski predvodio, ali njegov učinak je mnogo veći od statistike - dodao je trener Denvera.  

"Hajp" oko titule Nagetsa se već podigao među navijačima, ali Meloun ističe da još ništa nije gotovo, a da isti takav stav imaju i igrači. 

- Da se razumemo, ništa nismo uradili! Važna pobeda, ali nema slavlja jer nije gotovo. Idemo kući, gasimo radio, televiziju, nema novina, ništa ne želim da slušam. Moramo da pobedimo još jednu pobedu da bi bili šampioni, idemo četvrtinu po četvrtinu, samo tako imamo šanse da uspemo - zagrmeo je Meloun.  

 

 

EMOTIVNI TRENUCI U MAJAMIJU Jokić došao na korak od istorijskog uspeha, a onda pao u zagrljaj ženi i braći (VIDEO)

Nije večeras Džamal Marej bio preterano napadački raspoložen budući da je imao slab procenat šuta iz igre, ali je zato utakmicu završio bez izgubljene lopte što je obradovalo Melouna. 

- Šta god da se dešava na terenu Džamal Marej uvek nađe način da bude od koristi. Imao je 15 poena, slab procenat šuta, ali činjenica da je imao 12 asistencija i to bez izgubljene lopte me najviše oduševila. Nije forsirao, nije želeo da bude heroj, samo je čitao igru i verovao svojim saigračima. To je deo naše kulture, poverenje... Ponosan sam na njega. 

Ističe trener Denvera da je odbrana na Floridi bila izuzetna te da su Nagetsi zbog toga uspeli da naprave dva brejka i dođu na korak od titule. 

- Ne samo večeras nego i pre dva dana naša odbrana je bila jako dobra. To ide na dušu mojih momaka, bili su disciplinovali, dva puta zaredom smo Majami sveli na manje od 100 poena. Ovo je četvrta runda plej-ofa, Minesota, Finiks, Lejkersi i sada Majami, a na svakoj utakmici je naša klupa radila važan posao. Imamo mogućnost da rotiramo, možda ne igramo lepo kao kada je Nikola na parketu, ali uspevamo da se održimo u utakmici - kazao je strateg Nagetsa. 

Večeras je u Bol areni bio veliki broj navijača što je pozitivno iznenadilo Majkla Melouna. 

- Ljudi, večeras je u Bol areni bilo 18.000 ljudi! Kada sam prvi put došao u Denver nismo mogli da napunimo dvoranu ni kada igramo, a sada je toliko navijača došlo da nas podržavo, ogromno poštovanje za te ljude. Cenimo tu podršku!  

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading