JOKIĆEV SAIGRAČ SE OBRATIO JAVNOSTI EMOTIVNIM PISMOM Znam da ne želi pažnju, ali sam uzbuđen zbog "Džokera"
Foto: AP/Photo/David Zalubowski

Trenutno je rezultat 1:1 u seriji, a ovo pismo je objavljeno malo pre prve utakmice, tačnije, pre samog početka finala. 

Između ostalog, Grin navodi u pismu koliko mu je važno da Nagetsi osvoje šampionski prsten. 

- Trenutno sedim ovde i uživam u bejzbolu u nedelju veče. Smešno je, nema mnogo drugih sportova na TV-u dok gledam okolo. Tiho je. Razmišljam u sebi gde su sve te utakmice otišle??? Zašto nema košarke i hokeja? Onda sam shvatio zašto. To je zato što je jun, što znači da skoro da i nema utakmica. A oni koji ih igraju, to nešto znači - počeo je Grin:

- Nisam od onih koji razmišljaju o sezoni pre nego što se završi, tako da ću da budem kratak i sladak. Ovo je poseban trenutak, za Denver, za organizaciju Nagetsa, za moje saigrače, i - da, neć da lažem - za mene! Kul je biti na ovom mestu, psoebno sa putem koji sam prešao da stignem ovde. 16 godina, 15 sezona, više od 1.000 utakmica, 11 timova (računam Sijetl i Oklahomu kao jednu stanicu). Neki ljudi, znam, verovatno gledaju na 11 timova" i vide negativno. Ali ja to vidim drugačije. Kao putovanje koje sam prošao i perspektivu koju sam stekao. Zahvalan sam gde me je moja karijera odvela i ponosan sam što još traje.

Nikola Jokić i Orlando Robinson

AP/Lynne Sladky

 

NIJE SVE KAO ŠTO IZGLEDA Plata Nikole Jokića jeste velika, ali evo koliko Srbin zaista zaradi od NBA lige

Osvrnuo se Grin na to što je sa Klivlendom 2018. izgubio finale, te se dotakao kolektiva koji Denver ima. 

- Nešto što volim kada je u pitanju ova grupa je to što je naš fokus oštriji kako smo bliži cilju. Bilo da se radi o završetku utakmice, serije ili plej-ofa. Istu tu energiju donosimo i u finale. Znam da ne želi pažnju, ali uzbuđen sam zbog Džokera (Nikola Jokić). On je definicija jednoroga i drago mi je što sada može da uradi svoju stvar na najvećoj mogućoj sceni. Uzbuđen sam i zbog Džamala. Da ljudi prepoznaju da je jedan od najboljih bekova u ligi - napisao je Grin koji se u svojoj "ispovesti" dotakao i svih ostalih saigrača čije je kvalitete pomenuo. 

Naravno, tu je i porodica. 

- Imao sam i neko vreme da provedem kao otac. Sa mojim ćerkama je to ironično, jer one dolaze da gledaju mene kako radim. Ali tokom ove pauze pre finala, desilo se to da im je bila poslednja nedelja škole, sa ovim ceremonijama i događajima koje imaju. Tako da je bilo lepo, za promenu, da budem deo svega toga. Da ja budem onaj u publici. Zapravo, moram da se pohvalim. Moja druga najstarija ćerka Jasmin je dobila nagradu od svojh drugova zato što je "neverovatna osoba." Srećne su zbog tate, one to ne prate do detalja, ali znaju šta znači kad igramo. Znaju da je "tatin tim pobedio Lebronov tim" i da on sada pokušava da osvoji prsten. Nikada ranije to nije uradio - rekao je Grin. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading