Nikola Jokić i Džimi Batler
Foto: AP/AP/David Zalubowski

Srpski as Nikola Jokić, učinio je nešto što je uspelo samo legendarnom Majklu Džordanu pre više od tri decenije! 

Zvezda Denvera odigrala je brutalnu partiju u pobedi Nagetsa protiv Hita u prvoj utakmici velikog finala i po ko zna koji put upisao svoje ime u istoriju najjače košarkaške lige na svetu! Naime, Jokić je utakmicu završio sa 27 poena, 10 skokova i 14 asistencija, čime je oborio nekoliko rekorda. 

Jedan je posebno zapao za oko navijačima, jer je u pitanju rekord čoveka koji je sinonim za košarku - ostvarenje Majkla Džordana. Jokić je drugi košarkaš u istoriji koji je imao najviše poena i asistencija u oba tima na debiju u finalu NBA.

"JEDNU STVAR O NIKOLI TREBA DA ZNATE" Trener Nagetsa emotivan posle prve pobede Denvera u finalu NBA lige

Prvi koji na debiju to uspeo bio je slavni Majkl Džordan daleke 1991. godine. Sada, 32 godine kasnije, Srbin je dokazao od kakvog je materijala satkan i da mu je samo nebo granica.

Inače, četrnaest asistencija Nikole Jokića u prvoj utakmici je najviše asistencija jednog centra ikada u istoriji NBA finala, a Srbin je tek drugi igrač u istoriji NBA lige koji u finalu debituje sa tripl-dabl učinkom. Prvi je bio Džejson Kid.

Nikola Jokić i Lebron Džejms su jedina dva igrača u poslednjih 25 godina koji su na poluvremenu jedne finalne utakmice imali 10+ poena i 10+ asistencija, a samo tri igrača u istoriji NBA lige su tokom jednog plej-ofa imali 450+ poena, 200+ skokova i 150+ asistencija. To su Leri Bird, Lebron Džejms i Nikola Jokić. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading