"JEDNU STVAR O NIKOLI TREBA DA ZNATE" Trener Nagetsa emotivan posle prve pobede Denvera u finalu NBA lige
EPA/ Erik S. Lesser

Došli su Denver Nagetsi do finala, a nakon pobede nad Majamijem svima je jasno da četa Majkla Melouna želi titulu. Američki strateg mogao bi ove sezone da kruniše dugogodišnji rad u ekipi iz Kolorada budući da se gosti sa Floride ništa nisu pitali u Bol Areni.  

- Mnogo stvari u našoj odbrani mi se svidelo, sveli smo takav tim na samo 93 poena, ali ono što me najviše oduševilo je što su imali samo dva slobodna bacanja. Znamo da je Džimi Batler jedan od najboljih u ligi, a večeras nije išao na liniju penala. Tri četvrtine je odbrana bila na nivou, četvrta nešto slabije, primili smo 30 poena. Rekao sam momcima da utakmice moramo da završavamo brže, imali smo 21 razlike na početku četvrtine, a dozvolili smo im da otvore sa 8:0 serijom. Greške, promašeni šutevi protiv zone, u finalu ne igraš kada hoćeš nego uvek, moramo da budemo na nivou svih 48 minuta - rekao je Majkl Meloun. 

Nikola Jokić i Orlando Robinson

AP/Lynne Sladky

 

Nije Nikola Jokić forsirao večeras, ali je i u takvom ritmu došao do tripl-dabl učinka. Centar Denvera je utakmicu završio kao najefikasniji sa 27 poena, a na poluvremenu je imao tek tri šuta iz igre. 

- To je Nikolina lepota! Davno sam načuio da ti odbrana pokazuje šta možeš i kada, a Nikola nikada ne forsira. Ako ga dobro čuvaju, podeliće asistencije, na poluvremenu ih je već imao deset. Onda je na ostalima da iskoriste to i pogađaju. Savršeno čita igru, uvek radi šta je potrebno i ono najvažnije, saigrače čini boljima - rekao je trener Denvera, a onda nastavio u istom ritmu.  

- Morate da znate jednu stvar o Nikoli, on uživa da igra za druge, mnogo više. Apsolutno ga ne zanima da li je dao 27 poena ili nula, bitno mu je da pobedimo! Svi to u svlačionici znamo.   

Nagetsi su noćas uspeli da prekinu niz Majamija koji je svaku seriju u ovom plej-ofu otvarao pobedom. Upravo na to je pažnju skrenuo i trener Denvera koji je istakao važnost čuvanja prednosti domaćeg terena. 

- Poslednja poruka koju sam poslao u grupi je da je Majami pobedio prve utakmice u Milvokiju, u Njujorku i u Bostonu. Nisam želeo da im dozvolimo to večeras. Čitave sezone dobro čuvamo domaći teren, u plej-ofu nismo poraženi u Denveru, znamo da će u nedelju biti ogroman zadatak da nastavimo taj niz - dodao je trener Denvera nakon čega se pozabavio pojedinačnim učinkom svojih igrača. 

Nikola Jokić i Džimi Batler

AP/David Zalubowski

 

CEO SVET PRIČA O OVOM POTEZU Nije imao pare za kartu, odrekao se pravog bogatstva, a sve zbog Jokića i Denvera (VIDEO)

- Majkl Porter je imao dabl-dabl, Džamal Marej je imao dabl-dabl, Nikola Jokić je imao tripl-dabl, Brus Braun je dao ogroman doprinos sa klupe, a Eron Gordon je bio odličan. Ako je neko u ekipi nesebičan to je Gordon. Znao je da će mu se uloga promeniti kada se Marej i Porter oporave, nikada se nije žalio, daje sve od sebe od prvog dana. U plej-ofu je čuvao Karl Entoni Taunsa, Kevina Durenta, Lebrona Džejmsa i sada Džimi Batlera. Radi ogroman posao za nas, ne znam da li dobija zasluge kakve treba, on je izuzetno važan za naš sistem. 

Nije mogao da sakrije Meloun zadovoljstvo zbog odnosa koji su njegovi izabranici pokazali nakon eliminacije Los Anđeles Lejkersa u finalu Zapada. 

- Kada se završio regularni deo sezone imali smo sedam dana da se spremimo, ali nismo znali protiv koga igramo. Isto je bilo i sada, momci su bili potpuno fokusirani. Posle pobede nad Lejkersima nisam morao da ih motivišem i hrabrim, to su sami doneli. Bilo je jako lepo gledati kako smo otvorili seriju nakon pauze - jasan je bio Meloun.  

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading