JOKIĆ STAO UZ RAME SA MEDŽIKOM I ČEMBRLENOM Džokerova šampionska statistika
Foto: AP/AP/Ashley Landis

Dosta dana prošlo je od poslednje Denverove utakmice, još se čeka ime rivala u velikom finalu pošto će majstorica rešiti seriju Bostona i Majamija, a nekoliko dodatnih slobodnih dana Nikola Jokić iskoristio je da, uz pripremu za najveće utakmice u karijeri, provede s porodicom kako bi napunio baterije i bio potpuno spreman za sve što ga čeka.

Apsolutno je zvanično MVP plej-ofa Zapadne konferencije zaslužio dodatno vreme za odmor, s obzirom na to da su Nagetsi nošeni upravo njegovim majstorijama bili neumoljivi tokom dosadašnje tri serije u kojima su zabeležili samo tri poraza. Sve to doprinelo je da tim iz Kolorada finale dočeka znatno odmorniji od potencijalnog rivala, opet najviše zbog onoga što je Nikola Jokić radio tokom dosadašnjih 15 utakmica doigravanja.

Impozantni procenti

Jokić je drugi po procentu ubačenih šuteva iz igre sa 53 odsto, dok takođe beleži impozantnih 47 odsto sa distance, uz 78 odsto sa linije slobodnih bacanja.

Centar iz Sombora odigrao je plej-of u rangu najvećih asova igre pod obručima, toliko dobro da je ušao u poseban klub u kojem su dosad bili samo Medžik Džonson i Vilt Čemberlen. Naime, Jokić je tek treći igrač u istoriji NBA lige koji u finale ulazi s tripl-dabl prosekom. Od njegove statistike pamet staje, 29,9 poena, 13,3 skoka i 10,3 asistencije!

Poređenja radi, Vilt je 1967. godine, u svojoj prvoj šampionskoj sezoni noseći dres Filadelfije tokom 15 plej-of utakmica imao 21,7 poena, 29,1 skok i devet asistencija! Na kraju je osvojio prvi prsten preko Voriorsa. Medžik Džonson je u finalnoj seriji malo oborio broj asistencija, pa je na kraju imao 16,2 poena, 10,8 uhvaćenih i osam podeljenih lopti, ali je osvojio svoj drugi prsten u opremi Lejkersa baš protiv Filadelfije i bio ujedno po drugi put MVP finala.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading