NEVIĐENA LUDNICA U MAJAMIJU Jokić i dalje čeka rivala, Boston se u potpunosti vratio u igru, odlučuje sedmi meč (VIDEO)
Foto: EPA/EPA-EFE/RHONA WISE

Boston je na pragu istorije i imaće šansu na svom terenu u sedmoj utakmici da postane prvi tim u NBA ligi koji je uspeo u plej-ofu da preokrene 0:3! Seltiksi su u nikad luđoj završnici šeste utakmice u Majamiju uspeli da naprave novi brejk i slavili su sa 104:103 uz zvuk sirene.

Koš odluke postigao je Derik Vajt u poslednjoj sekundi meča kada je posle ofanzivnog skoka iz odbojke doneo Seltiksima pobedu i utišao 20.000 ljudi u Kaseja centru u Majamiju. 

Imao je Boston sve u svojim rukama u poslednjim minutima meča, vodio je sa 9 razlike i delovalo je da ide ka sigurnom izjednačenju pri vođstvu od 100:91 na tri minuta do kraja.

POJAVILA SE FOTOGRAFIJA TROGODIŠNJEG JOKIĆA Bivši košarkaš Zvezde objavio sliku koja je mnoge raznežila (FOTO)

A onda je Džimi Batler preuzeo odgovornost na sebe i vezao nekoliko poena. Kod Bostona se uvukla nervoza, počeli su loše da igraju napade i nisu uspevali da postignu koš, dok se razlika topila, a bili su nesigurni i sa linije penala.

Na kraju, Majami je imao priliku za pobedu. Batler je na tri sekunde do kraja uzeo šut za tri i fauliran je pri vođstvu Bostona od dva razlike. Pogodio je sva tri bacanja i hala je eksplodirala. Tako blizu NBA finala!

Ali, Boston je imao završnu reč. Posle tajmauta je Smart preuzeo odgovornost i šutirao za tri, ali je promašio, a na ofanzivnom skoku je čekao derik Vajt, koji je uspeo za 0,1 sekundu da bude brži od sirene i doneo je veliko slavlje Bostonu. 

Kod Seltiksa je najefikasniji bio Džejson Tejtum sa 31 poenom, a pratili su ga Džejlen Braun sa 26 i Markus Smart sa 21 poenom.

Majami je predvodio Džimi Batler sa 24 poena, a Kejleb Martin je ubacio 21.

Naredni meč na programu je u noći između ponedeljka i utorka u Bostonu, a pobednik će na megdan Denveru u velikom finalu. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading