ISPLIVAO SNIMAK Kakav skandal: Evo šta je Jokić doživeo u meču sa Finiksima (VIDEO)
Foto: AP/AP/David Zalubowski

A neprijatnosti su se dešavale u četvrtoj utakmici polufinala Zapadne konferencije NBA lige.

U njoj je, podsetimo, Jokić ostvario rekord karijere, ali je Denver opet izgubio od Feniksa i sada je 2:2 u toj seriji, no taj sjajan meč ne samo da je ostao u senci događaja pokraj terena, već i nečemu što je sudijama promaklo. 

Američka košarkaška javnost je jučerašnji dan provela pitajući se da li će Srbin biti suspendovan jer je uzeo loptu od gazde Feniksa, Meta Išbije, i pritom ga odgurnuo nakon što ga je ovaj dotakao, valjda želeći da spreči kontranapad Denvera, ali to nije bilo jedini problem s kojim se Jokić susreo.

NBA liga jeste kaznila srpskog asa, istina - ne suspenzijom, ali se nije oglašavala o prilično skandaloznom detalju iz četvrte utakmice, sa kog je sada isplivao snimak koji najbolje pokazuje šta sudije "ne vide" da se dešava našem najboljem košarkašu, a po mnogima i najboljem na svetu.

PONOVO SA BOGDANOM?Kokoškov kandidat za pomoćnog trenera Atlante

ISPLIVAO SNIMAK Kakav skandal: Evo šta je Jokić doživeo u meču sa Finiksima (VIDEO)

AP/David Zalubowski

 

Naime, 27,7 sekunda pre kraja napetog, četvrtog duela polufinala "Zapada", pri rezultatu 123:120 za Feniks, za loptu su skakali Nikola Jokić i svojevremeno prvi pik s drafta, Deandre Ejton.

Loptu su osvojili domaćini iz Arizone, ali - kako?

Tako što se centar sansa, Ejton, rukom oslonio o rame Jokića, onemogućivši ga da skoči kako treba, pa je posle tog očiglednog, a nedosuđenog prekršaja nad Srbinom, Feniks krenuo u napad. 

I ne samo krenuo, nego otišao na "+5", od čega se gosti iz Denvera nisu oporavili.

Evo kako je jedan od popularnih mladih američkih košarkaških stratega, koji se predstavlja kao "trener Nik" i kog prate na stotine hiljada ljudi na Tviteru, Jutjubu i drugim društvenim mrežama, ukazao na skandalozan propust arbitara:

- U meču sa samo tri razlike, uz 23 sekunda do kraja, svoj trojici sudija promakne ovaj faul Deandrea Ejtona, koji je izveo stari, profesionalni trik povlačenjem Jokićevog ramena na dole, i to "unutrašnjom" rukom, dok se drugom bori za loptu. Ovakve stvari se mnogo često propuštaju od strane sudija ove sezone.

Pogledajte, uostalom, i sami snimak od čijeg je objavljivanja on otvoren skoro milion puta: 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading