JOKIĆEV SAIGRAČ SVE OTKRIO Zašto je Nikola najbolji? Postoje tri glavna razloga
Foto: AP/AP Photo/Seth Wenig

NBA veteran je za "Denver Post" govorio o tome po čemu se dvostruki uzastopni MVP razlikuje od ostatka lige.

"Stalno čujete tipove koji imaju svoje mišljene o igri, ali ono što želim da znaju jeste da, kada ga gledate iz noći u noć, zavredi dodatno poštovanje zbog toga koliko je jedinstven i koliko čini igru lakšom. Ne samo za sebe, već za sve. Ono što on radi je neverovatno teško. Znamo to. Ali, to je ono što velike igrače čini takvim – kada naprave da se to čini normalnim ili da učine lakim ono što se čini teško. On to radi. Stef to radi. Ti momci čine da sve izgleda lako i zato su jedinstveni. Džoker je specijalan, stvarno jeste", rekao je Smit.

Iskusni košarkaš je već 13 godina u ligi i za to vreme je promenio isto toliko timova što je rekord u NBA. Igrao je sa zvezdama poput Entonija Dejvisa ili Kevina Durenta, a za Jokića kaže da ga od ostatka lige razlikuje radna etika, želja i košarkaški IQ.

"Sve je o tome koliko naporno radi i njegovom poznavanju igre. Specifično je kako razmišlja o igri na sve različite načine. On iskreno želi da igra na pravi način. To je najveća stvar, to je tako osvežavajuće", zaključio je Smit.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading