KAKAV LAŽLJIVAC Embid šokantno promenio priču, pa ozbiljno potkačio Jokića
Tanjug/Ap

- Smatram da nisam jurio MVP u minule dve sezone, samo sam o tome razmišljao. Zato sam i na početku sezone rekao Džejsonu Tejtumu, dok je briljirao: 'Nemoj da se fokusiraš na MVP trku. Usmeri pažnju na prave stvari, pobeđivanje i dominiranje. Radi šta god je potrebno tiu da pobeđuje i sve ostalo će doći na svoje' - objasnio je Embid.

Mnogima je "potvrda" kvaliteta u NBA ligi osvajanje prstena. Prema Džoelovim rečima, to je i njegov prioritet.

- Mogao sam prethodnih par godina da osvojim MVP nagradu, ali se nije desilo. Rekao sam da se neću time baviti. Došao je trenutak kada su ljudi navikli na mene i imaju razna očekivanja. Jedini način da zaradim poštovanje je da osvojim titulu. Šta god bude potrebno, samo da stignem zdrav do plej-ofa, to je najbitnije. Na početku sam išao korak po korak, ali ne sporije, i gradio do trenutka u kojem sam trenutno i dominiram na oba kraja terena - naveo je cenatr Filadelfije.

ONI RETKO GREŠE Zbog ovoga je Jokić prvi kandidat za MVP nagradu

Iako tvrdi da ga MVP titula ne zanima, njegovo ponašanje pokazuje suprotno. Ovim rečima to je i potvrdio.

- Kriterijumi se menjaju. Kada pričamo o prethodne tri godine kada sam bio u trci, najpre je bilo da nisam imao dovoljno utakmica. Pa sam prošle godine odigrao dovoljno, bio prvi strelac lige i naravno, Nikola je zasluženo osvojio nagradu, ali s druge strane, bio je šesti na Zapadu. A onda ove godine, ponovo sam prvi strelac, radim sjajne stvari u odbrani... Pa trebalo bi da budem u najboljem defanzivnom timu lige... Ne zanima me, ali svake godine je nešto - rekao je Embid.

A onda je direktno potkačio Nikolu Jokića govorivši o brojevima.

- Kada na sve to dodate analitiku, nema nikakvog smisla. Možete da pričate o njoj koliko hoćete, ali za neke tipove jasno okom vidite da nisu defanzivno dobri, a onda van analitika kaže da su najbolji defanzivci. Ne smišljam ja pravila, ne biram kriterijume kojima se vode, tako da se sve svodi na to šta je ljudima draže - naveo je centar Seventisiksersa.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading