ISTIČE SUSPENZIJA Povratak na parket Morenta, biće u sastavu Memfisa za Dalas
Tanjug/Ap

Očekuje se da će Morant biti na klupi u večerašnjoj utakmici protiv Dalasa. Njegov klub naveo je da on neće igrati jer se vraća u takmičarsku formu.

Grizliji su naveli da je Morant vežbao i spremao se za povratak, a trener Tejlor Dženkins rekao je da bi voleo da je košarkaš radio sa ekipom ili makar učestvovao u šuterskom treningu pre nego što se vrati utakmicama.

Morant je van ekipe od 4. marta kada se uživo uključio putem Instagrama i pokazao kako maše pištoljem u striptiz klubu u Koloradu posle utakmice sa Denverom. Morant je tada propustio četiri utakmice, a posle sastanka sa komesarom lige Adamom Silverom, 15. marta objavljena je suspenzija koja je uključivala i prvih šest utakmica koje je Morant propustio. 

ŠEKIL O'NIL ZAVRŠIO U BOLNICI Legendarni košarkaš objavio fotografiju na mrežama koja je zabrinula sve (FOTO)

Istragom je utvrđeno da je Morant pod dejstvom alkohola držao vatreno oružje, ali nije dokazano da je pištolj njegov. NBA nije utvrdila da li je Morant imao pištolj na letu iz Memfisa u Denver niti da li ga je imao u bilo kojem objektu lige.

Posle svoje istrage, policija u Koloradu je zaključila da nema razloga da optuži Moranta za krivično delo, nakon što je ispitala okolnosti sa snimka U izjavi za I-Es-Pi-En (ESPN) Morant je 15. marta rekao da pištolj nije njegov i da preuzima punu odgovornost za svoje postupke.

Suspenzija ga je koštala 669.000 dolara plate, a rekao je da je tokom pauze išao na savetovanje. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading