KAKAV GEST LUKE SRBINA Dončić uradio nešto što će se dugo prepričavati
Foto: AP/AP/Richard W Rodriguez

Delfini su u januaru boravili u Dalasu i poželeli da pogledaju NBA utakmicu Maveriksa, pa su zahvaljujući pomoći Srba koji žive u glavnom gradu Teksasa kontaktirali Luku Dončića želeći da kupe 25 ulaznica. 

Treba reći da da cene karata za mečeve kada Dalas igra kao domaćin u NBA sezoni dostižu od 16 dolara, za ona najjeftinija mesta, od 100 do 180 dolara za tribine, onda je jasno da je Luka iskeširao priličnu sumu za srpske vaterpoliste. Ipak, Luka je tada pokazao koliko ceni svoje srpske korene.

Najveća zvezda Dalasa i jedan od najboljih NBA igrača obezbedio je ulaznice za celu vaterpolo selekciju Srbije i to o svom trošku, čime je pokazao je koliko srce ima i kako ne zaboravlja svoje korene.

IZGLEDALO JE JEZIVO Povredio se Luka Dončić (VIDEO)

Tu informaciju je otkrio proslavljeni vaterpolo reprezentativac Jugoslav Vasović, gostujući u jednom podkastu, kod novinara Aleksandra Stojanovića. Aktuelni menadžer reprezentacije Srbije je izjavio: 

- Luka Dončić nam je poklonio ulaznice, 25 karata je platio i zahvalni smo mu na tome. Nažalost, nismo ga upoznali, niti smo se videli sa njim. Do njega sam došao... Mi imamo dva Dončića u klubu. Oni su bliski rođaci sa Lukom. Preko njih i njegovog oca smo stigli do Luke - rekao je Jugoslav Vasović i nastavio: 

- Kontaktirali smo majku ovih naših momaka, ona jednog čoveka i sve je išlo tako brzo, da nama ne ostaje ništa drugo, do samo da se zahvalimo Luki. To je divan gest, nije bio obavezan prema nama. Nadamo se da ćemo moći da mu se revanširamo - istakao je Vasović.

Srpski vaterpolisti prisustvovali su utakmici između Dalasa i Hjustona, koju su Maveriksi rešili u svoju korist rezultatom 129:114. Na tom meču Luka Dončić bio je posebno inspirisan i raspoložen, postigao je 39 poena, 12 skokova i devet asistencija. Vaterpolo reprezentacija Srbije u Americi, igrala je dve utakmice protiv SAD i dve protiv Španije.  

Luka Dončić je po ocu Srbin. Njegov deda Srbobran poreklom je sa Kosova i Metohije, iz sela Biča u opštini Klina. Sa suprugom je pre 45 godina otišao u Sloveniju da radi, a tamo se rodio njegov sin Saša, Lukin otac. Po majci, Mirjam Poterbin, Luka je Slovenac, a mladi košarkaš odlično govori slovenački i srpski jezik. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading